Protokol, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi bina yapımını üstlenen iş insanı Nezir Sürücü, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin Valisi Mahmut Demirtaş tarafından imzalandı.

Mardin Artuklu Üniversitesinin, yeni 5’T’ vizyonu ile şehirleşmeden-eğitime, sanayiden tarıma kadar birçok alanda Mardin şehrine katkı sunmanın ve belirlemiş olduğu stratejik hedeflerini bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar: “Şehrimiz ve üniversitemiz için oldukça önemli bir gelişmenin, tıp fakültesinin kurulma kararı alınmasının hepimizde oluşturduğu bir sevinç var.  Kuşkusuz uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından bu kararın alınması önemli bir gelişme. Ama bu kararın Mardin’e somut faydası olan bir sonuca dönüşmesi için kat etmemiz gereken başka aşamalar da var. Bugün burada bu aşamalardan birini daha gerçekleştirecek, somut bir adım atacağız.  Hayırseverimiz sayın Nezir Sürücü tarafından yapılacak olan temel tıp bilimleri binamız ve 200 yataklı hastanemiz Tıp Fakültemizin ilk çekirdeğini oluşturacak. Öncelikle Tıp Fakültesi kurulması kararını veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımıza ve YÖK Genel Kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Süreç boyunca büyük desteklerini gördüğümüz Mardin STK’larına, yerel basına, şehir protokolüne teşekkür ediyorum. Yine Tıp Fakültesi binalarının yapımını üstlenen Nezir Bey’e çok teşekkür ediyorum. İyilikte yarışın düsturunu şiar edinmiş bir medeniyetin evlatları olarak Mardin’e sevdalı hayırseverlerin varlığıyla ne kadar övünsek azdır.” dedi.

Mardin’e büyük bir eğitim ve sağlık yatırımı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek konuşmalarına başlayan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “Son dönemde hayırsever iş insanlarımızın ilimizin dört bir yanında eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hayata pek çok alanda pek çok yatırımı hayata geçirdiklerine şahit olduk. Bu durum bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Bu meyanda devlet-millet işbirliğinin kentimizde arttırılması için tüm kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle devletle millet arasındaki mesafeyi sıfırlamayı, aradaki tüm engelleri kaldırmayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi, kentimize ve insanımıza en güzel hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz.

Protokolünü imzalayacağımız Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nezir Sürücü Temel Tıp Bilimleri Binası ile Hastane Binası devlet-millet işbirliğinin güzel bir örneği olarak karşımızda duruyor. Bu protokolle Artuklu Üniversitemiz, teorik tıp eğitiminin verileceği bir binaya ve bu eğitimlerin pratiğe dönüştürüleceği hastane binasına kavuşacaktır.”  şeklinde konuştu.

Memleketi Mardin’e gönül vermiş olan işadamı Nezir Sürücü, Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Temel Tıp Bilimleri binalarının yapımını üstlenmiş olmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade ederek, tek amacının memleketine ve milletimize hizmet etmek  olduğunu belirtti.

Sürücü, Tıp Fakültesi gibi çok kıymetli bir hizmeti ve eseri yapmasına vesile olan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’a ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Tören, protokol imzalarının atılması, Nezir Sürücü’ye plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.