Mardin Artuklu Üniversitesi, yürüttüğü faaliyetlerde öğrenci memnuniyetini artırmak, iş süreçlerini iyileştirerek sorunların daha hızlı çözülmesini sağlamak, bilgi akışını hızlandırmak, yönetimin etkinliğini ve kurumsal motivasyonu yükseltmek, personel kalitesini ve verimliliği artırarak, akademik kuruluşlar içinde rekabet gücünü ileri seviye çıkarmak amacıyla başlatılan TSE EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında sona yaklaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, kurumsallaşmayı artırmak ve kurumsal prestijini güçlendirmek amacıyla TSE EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sürecinde hızlı bir ilerlemenin kaydedildiğini aktardı.

2019 yılının ikinci yarısından itibaren  MAÜ’nün Kalite ile ilgili çalışmalarına hız kazandırdıklarını ve örnek alınacak bir seviyeye ulaştıklarını ifade eden  MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

“Kasım ayı içerisinde TSE yetkilileri tarafından yapılan ‘Belgelendirme Tetkiki’ sonrasında Üniversitemiz TS EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı. Mardin Artuklu Üniversitesinin Kurumsal Kalite standartlarını örnek teşkil edecek bir düzeye getirmek; akademik ve idari personel yetkinliğini arttırmak, tüm iş akış ve çalışma prosedürlerini belirlenen vizyon çerçevesinde kalite standartlarına uygun hale getirmek kurumsal bağlamda çok önemli bir başarıdır.” dedi.

Bir yıl öncesinde Dicle Kalkınma Ajansı’na 2020 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında “Mardin Artuklu Üniversitesinin Kurumsal Kapasitesinin TS EN ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi İle Arttırılması” başlığıyla başvuru yapıldığını ve yapılan başvurunun DİKA tarafından kabul edildiği bilgisini aktaran Özcoşar,

Dicle Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında Artuklu Üniversitesi Kalite Kurul Temsilcilerine;  Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi, Dokümantasyon Eğitimi ve İç Tetkik Eğitimi verildiğini ve tüm eğitimlerin DİKA tarafından karşılandığını belirtti.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin