Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Halil Polat, Yeni Mahalle Cumhuriyet Bulvarı üzerinde Belediye Başkanlığı önünde, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp Belediye’de olumsuzluk ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken Belediye personeli ve Zabıta ekipleri beklemeye başladı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kendileri için hazırlanan sürprizle karşılaşınca kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Özel Kalem Müdürü Halil Polat, kısa sürede olay yerine gelen ekiplere kavga olmadığını, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü dolayısıyla sürpriz yapmak için ihbarda bulunduklarını söyledi. Polis ekipleri daha sonra Polat ve belediye personeliyle birlikte hazırlanan pasta kesti. Sürpriz karşısında şaşıran polis ekipleri Polat'ta teşekkür etti.

Polis memurlarından Cengiz Filiz, Türk Polis Teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirterek "Çok güzel bir sürpriz yaptınız bize. Gerçekten bizleri çok duygulandırdınız. Çok mutlu olduk. Allah hepinizi mutlu etsin inşallah." dedi.

Polat da Belediye Başkanı Veysi Şahin'in talimatı ile polislere sürpriz yapmak istediklerini ifade ederek onları çiçek ve pastayla karşıladıklarını aktardı.

"Şehit polislerimizi rahmetle anıyor, hayattaki polislerimize de sağlık, sıhhat diliyoruz." diyen Polat, tüm teşkilatın bu anlamlı gününü kutladıklarını belirtti.

Polisler, kavga anonsu diye geldikleri olay yerinde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, birden fazla duyguyu bir arada yaşadıklarını ifade etti.

Ardından ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan polis kontrol noktaları ziyaret edilerek, pasta, kolonya ikramında bulunuldu.