• Beyhan Demirtaş, beraberinde Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'ın eşi Ebru Solmaz, İlçe Kaymakamlarının eşleri ile Midyat Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde devam eden "Sıfır Atık Projesi" kapsamında geri dönüşüm ürünlerinden hazırlanan sergiye katıldı.

Serginin açılışını yapan Demirtaş, ürünlerle ilgili usta öğretici ve kursiyerlerden bilgi aldı.

Milli İrade Ortaokulundan Bir grup öğrenci, kullanılabilir atıklardan yapılan ritim çalgılarla mini bir gösteri sundu. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Türk sanat müziği korosunca şarkılar seslendirildi. Halk oyunları, arbane (Def) ve reyhani oyunu büyük beğeni topladı.

Beyhan Demirtaş, "Sıfır atık" ve "geri dönüşüm" konusunun önemine değinerek, çevre bilinci oluşturma adına bu tarz girişimlerde bulunulduğunu, etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Demirtaş, bu sergide emeği geçen Kaymakam Solmaz'ın eşi Ebru Solmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve katkısı olan kadınlara teşekkür etti.

Usta öğretici Hude Nacir ise ürünlerle ilgili bilgi vererek, "Atıklarımızı değerlendirdik. Güzel şeyler çıkardığımıza inanıyorum." dedi.

Özlem Koldaş da çöpe atılacak bütün atık malzemeleri sıfır atık olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Ebru Solmaz daha sonra günün anısına, Beyhan Demirtaş’a tablo takdim etti.

Selahattin Erol