Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Belediyelerin İmar ve Şehircilik müdürleri, yapı  laboratuvarları ile Yapı Denetim kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Mardin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan ŞİMŞEK “Proje müelliflerinin Yapı Denetim Şirketlerinin ve yapı ruhsatı vermeye yetkili idarelerin geçerliliği devam eden (mer’i) imar planları ve plan açıklama notlarına uygun şekilde işlem yapması, 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nun bir gereğidir. Hiçbir kimsenin imar planlarına aykırı yapı ruhsatı vermesi ve imar durum belgelerine aykırı proje düzenleyerek uygulama yapma hakkı yoktur.” dedi.

İl Müdürü Hakan ŞİMŞEK “bu nedenle, en başta proje müelliflerinin, ilgili idarelerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, akabinde de yapı denetim kuruluşlarının, beton laboratuvarlarının, müteahhitlerin, şantiye şeflerinin, yapı sahiplerinin, denetçilerin kendilerine verilen yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir.” dedi.

Deprem kuşağında bulunan Ülkemizde ve Mardinimizde, yapıları can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde inşa etmeli, daha yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz” dedi.

Toplantı, karşılıklı soru-cevap şeklinde sona erdi.