Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan ve doğrudan hibe sözleşmesi çerçevesinde alınan ambulanslar teslim alındı.

Uygulanmakta olan ‘Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sunulan ilgili hizmetlerin geliştirilmesi projesi’ (SIHHAT) kapsamında alındı. 50 adet Yeni Doğan Acil Yardım Ambulansı ve 380 adet Acil Yardım Ambulansından ilimize;  10 adet Acil Yardım Ambulansı ve 2 Adet Yeni Doğan Acil Yardım Ambulansı, Müdürlüğümüzce Ankara ilinden teslim alınmıştır.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz; Mardin’de Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında 26 adet acil yardım istasyonu ile hizmet verdiklerini söyledi.

Yavuz, “Kızıltepe, Nusaybin ve Savur ilçelerimizde Sağlık Bakanlığı’ndan açılış onaylarını almış olduğumuz 3 adet istasyon daha açılacak olup istasyon sayımızı 29 istasyona çıkarılacaktır. Hizmete sokulan tam donanımlı 10 adet Acil Yardım Ambulansı ve Yeni Doğan Acil Yardım Ambulanslarımızı hastalarımızın il içi ve il dışı sevklerinde 5 Modül ve NRP eğitimi almış sağlık çalışanlarımızla daha kaliteli bir hizmet sunma anlayışı içinde hareket etmekteyiz.  ​Sağlık Bakanlığı tarafından Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen 10 adet Acil Yardım ve 2 adet yeni doğan ambulansı hizmete girdi. Yeni araçlarla birlikte Mardin’in ambulans sayısı 53’e yükselmiştir. Şu anda ilimizde hizmet veren ambulansların yaş ortalaması ise 4’tür. Yani sahada olan araçlarımızı sürekli olarak yenileri ile değiştiriyoruz. Müdürlüğümüz İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 1 obez, 1 çoklu,1 kar paletli ve son olarak hizmete aldığımız 10 adet Acil Yardım ve 2 yeni doğan ambulanslarımız ile birlikte ambulans sayımızı 53’e çıkardık. Hizmete aldığımız bu ambulanslarımızla birlikte Acil Yardım Ambulansları ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ambulanslarımızla evden hastaneye ve hastaneler arası nakillerini sağlama olanağına kavuşmuş olduk. İlimizde İl Göç İdaresinden alınan resmi kayıtlara göre 88897 Suriyeli vatandaşımız vardır. Gerek birinci basamak gerek ikinci basamak gerekse acil sağlık hizmetlerimiz ile tüm vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri göçmen vatandaşlarımıza da sunmaktayız.” Dedi.

Pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çalışanları büyük özveri, fedakârlık ve üstün gayret ile çalıştıklarını kaydeden Yavuz, “ Yaklaşık 9 aydır devam eden pandemi sürecinde acil sağlık hizmetleri çok önemli görevler üstlendi. Gece gündüz demeden vakadan vakaya koştular. Vatandaşlarımızın sağlık tesislerine nakillerinde en sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayarak sağlık ordumuzun öncü birlikleri gibi çalıştılar. ‘’ifadelerini kullandı.