www.zeytinburnuhaber.org'un haberine göre, Dernek Merkezindeki iftar ve Mevlit programını AK Parti Meclis Üyesi, Midyat işadamları Dernek Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Vekili Abdulhakim Kaya koordine etti.

Derneğin Zeytinburnu’ndaki merkezinde verilen iftar yemeği ve mevlit programına, AK Parti Şırnak il Başkanı İbrahim Halil Ekran, Mardin Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Akalp, Mardin Dernekler Federasyon Başkanı Av. kemal Dündar, Midyat Ortaca Derneği Suphi Aslan, Midyat Çevre Köyleri Derneği Başkanı, Dorika Dernek Başkanı Abdurrahim Alptekin, Ömerka Derneği Başkanı İhsan Kaya, Güneydoğu Platformu Başkanı Fuat Bodur, İdil il genel meclis üyesi Rahim Karatay, İş adamları, Kanaat önderleri ve Üniversite öğrencileri katıldı.

İftar programında kısa bir konuşma yapan İstanbul Mardinliler Derneği Başkanı Vekili Abdulhakim Kaya, “On bir ayın sultanı” Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan barıştır, huzur arayışıdır, paylaşmaktır. Bizler Ramazan’ın bu Felsefesinin Derneğimizde ve tüm Mardin’de daim olmasını amaçlıyoruz. Ramazan’ın nimetlerinden feyz alarak bu akşam bir araya geldik. Elbette, her birimizin aklında Mardin’i nasıl kalkındırırız ? Mardinli iş adamları arasında işbirliğini nasıl arttırırız? İstanbul’da ve Zeytinburnu’ndaki Mardinli hemşerilerimizin nasıl daha fazla sesi soluğu oluruz sorusu var. Bıkmadan bu soruya cevap arıyor, kafa yoruyoruz. Bunun için gayret sarf ediyoruz. İstanbul Mardinliler Derneği olarak kurulduğumuz günden bugüne, yaptığımız çalışmalar her bir hemşerimizin sesine kulak vermeye çalıştık. İstanbul Mardinliler Derneği olarak Mardin’in ve Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamak önceliğimizdir. Aynı bölgenin, yörenin, şehrin iş adamları olarak bir araya deldiğimiz bu güzel iftar Programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başı rahmet olan bu mübarek ayın mağfiretine yani yarısına ulaştık. Şimdi bu kıymetli ayın sonunda ulaşacağımız bayramımıza gün sayıyor, Allah’a böyle bereketli, huzur dolu nice Ramazanlara bizleri bu akşam olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tekrar tekrar ulaştırması için dua ediyoruz dedi.

AK Parti Şırnak il Başkanı İbrahim Halil Ekran, iftar programında kısa bir konuşma yaptı. İftar sofrasında siyaset yapacak değilim fakat şunun altını çizmek insan olmanın gereğidir. Hangi ortam olursanız olun mutlaka hak ve hakikatten yana olun mazlumun ve mağdurun hakkını savunun. Müslüman olmanın gereği işin ucundan tutmak değil safın önüne geçmek ve batıla karşı hakkın yanında mücadele vermektir. Biz siyasetimizi yaparken bu öncelikle yapıyoruz. Sonuçta Bizler faniyiz. Ahire intikal ettiğimizde hiçbir güç bize niçin, nasıl veya hangi partide siyaset yaptığımızı sormayacak ama Allah için ne yaptığımızı soracak. Bunun için Bizler bu manada tüm hemşerilerimize hizmet etmeyi dini bir vecibe olarak biliriz. Birçok ortamda bunun ifade ettim burada da ifade edeceğim. AK Parti içinde siyaset yapma anlayışımız, siyaset yapma hevesimizle alakalı değildir. İnandığımız değerleri en süt perdede savunma adına biz kendimizi bu yolda bulduk. Bizler hemşerilerimize hizmet ederken hak ve hakikati önde tutma gayreti içinde olduk. Özellikle Doğu ve Güneydoğuda kaderin sillesini yıllar yılı yemiş gerek yoksulluktan gerek terörden gerekse uluslararası arenada bu coğrafyanın huzurunu kaçırtma çalışan bütün aktörlerin laboratuvar olarak kullanamaya çalıştığı o mazlum memleketimizde bir şeyleri düzeltmenin çabasında olduk. İşte bunun için ifade ediyorum ki mevzubahis olan şey siyaset değildir. Hepimizin aslında ortak bir amacı var. Yaşadığımız toplumları dama müreffeh kılmak. İşte bizim gayemizde Mardin’imizi, Şırnak’ımızı, Doğu Güneydoğumuzu, Türkiye’mizi Müreffeh kılmaktır dedi.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Ezanla birlikte oruçlar açıldı. Misafirlere Mardin tavası, Mardin Güveç’in yanı sıra Mardin’in özel yemekleri ikram edildi. Yemek duası ve çay sohbeti ile iftar programı sona erdi.