Mardin’in Midyat ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 100. Yıldönümü dolayısıyla Hükümet Konağı binası önünde tören düzenlendi.

Törene Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Garnizon Komutanı yarbay Nuri Işık, Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik,  Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun’un katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Teğmen Eren Fikret, Milli mücadele sonrası kazanılan büyük zaferin mimarı ulu önder Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik ve Mareşal unvanın verildiği günün 100. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Teğmen Fikret,  “bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamımızı aziz şehitlere ve siz değerli gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle; başta ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazi ve ailelerine saygılar sunarım.” Diye konuştu.

Ardından konuşma yapan Gazi İsmail Çetin, “başımız dik, anlımız açık onurlu yaşamak için çocuklarımıza, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için inandığımız değerler için tekrar savaşmaya, şehit olmaya hazırız.” Diye konuştu.

Çelenk töreninin ardından kutlamalara Kaymakamlık Makamında devam edildi.

Kaymakam Ahmet Solmaz, İlçemiz gazileri ve şehit yakınları ile protokol üyelerini makamında kabul ederek bir süre sohbet etti.

Şehit yakınları ve gazilerimiz ile yakından ilgilenen Kaymakam Solmaz, “ devletin bütün imkânları ile şehit yakınları ve gazilerimizin yanında yer aldığımızı unutmayın.  Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkenin gururu, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Şehit yakınları ile gazilerimize teşekkür ederim. Her zaman yanında olduğumuzu unutmayız.” Şeklinde konuştu.  

Kaymakam Solmaz, Gazilerin sorun ve taleplerini dinledi

Düzenlene törene, Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Jandarma Komando Tabur Komutanı Albay Taner Ercivan, AK Parti Midyat İlçe Başkan vekili Abdulvahap Arbağ, Mardin Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Midyat Şube Başkanı Mehmet Mekan Taş, Mardin Güvenlik Korucuları Şehit Ve Gazi Derneği Başkan Bedrettin Doğan, gaziler, kurum amirleri ile şehit yakınları katıldı.

Tören, çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

 

Google News

Selahattin Erol