Midyat Belediyesinden E-Belediyecilik Uygulaması

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçe Belediyesinden E-Belediyecilik Uygulaması

Bilişim teknolojileri ve yazılım konusunda kendisini sürekli güncelleyen ve çalışmalarını teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ilerleten Midyat Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sunmak için 'e-belediyecilik uygulaması' alt yapısı üzerinden verme başladı.

Yurtdışındaki ve yurtiçindeki vatandaşlar, artık belediyeye gelmeden elektronik ortamda da birçok işlemini sadece 'e-belediyecilik' üzerinden yapabilecek.

Midyat Belediyenin sunduğu diğer bir uygulama ise, e-imar hizmeti vatandaşların bulundukları yerden e-imar uygulamasıyla, taşınmazlarının konumunu, durumunu metrekaresini ve kat sayısını kısaca imar durumuna ulaşabilecekler. Vatandaşlar, http://www.midyat.bel.tr/ adresinden, e-tahsilata girerek bütün işlemlerini yapabilecekler.

Sağlanan 'e-devlet' entegrasyonu ile belediye hizmetlerine tek noktadan hızlı ve güvenli bir şekilde erişim imkanı bulan vatandaşlar, daha önce sadece sorgulama yapabildikleri sistem üzerinden artık ödemelerini de gerçekleştirebilecek. Ülke genelinde sayılı belediyenin sağladığı bu hizmet sayesinde, vatandaşlar hem zamandan tasarruf kazanacak hem de pandemi koşullarında belediyeye gelmeye gerek duymadan kolay bir şekilde ödeme ve tahsilat işlemlerini gerçekleştirecek.

http://www.midyat.bel.tr/ adresinden TC Kimlik Numara ile Tahsilat, Sicil Arama,İnşaat Maliyet Bedelleri, Bina Aşınma Oranları, Çevre Temizlik Tarifeleri, Beyan Bilgileri, İşyeri Ruhsat Bilgileri, Tahakkuk Bilgileri, Borç Bilgileri, Tahsilat Bilgileri, Online Tahsilat yapılabiliyor. 

İşte Bazı uygulamalar:

Midyat Belediyesi e.imar

Midyat Belediyesi e-tahsilat