• Midyat İlçesinde kurulan Midyat Turabdin Gazeteci ve Yazarlar Derneği, düzenlenen törenle hizmet binası açıldı.

Derneğin açılış törenine, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Olgun Burak, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Taner Ercivan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Tercan, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Hüda-Par İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Küresel Gazeteciler Konseyi Mardin İl Temsilcisi Adnan Avuka, İlkses, Güney Hakimiyet Ve İlkhaber Gazeteleri imtiyaz İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, kamu kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Süleyman İş, Böylesine sevgi dolu, güzel ve anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin açılışına iştirak ettiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum diyerek şöyle konuştu. “Midyat geçmiş uygarlıklarla bağını koparmayan nadide bir şehirdir. Dolayısıyla Midyat sahip çıkılması, anlatılması gereken kadim bir şehrimizdir. Derneği kurmamızdaki amaç bu şehrimize sahip çıkmak ve onun aynası olmaktır." dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Halk oyunları ekibi, yöresel oyunlarını sergiledi.

Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz'ın yaptığı duanın ardından derneğin açılış kurdelesi davetliler tarafından kesildi.

Açılış töreninin ardından, Dernek binasına geçen davetliler gazetecilerle bir süre sohbet ederek,  derneğin hayırlı olmasını dilediler.

Derneğe üye yazarlar tarafından, açılan kitap standında Yazarlar, kitaplarını imzalayıp davetlilere hediye ettiler.