Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından başlatılan, merkez ve tüm ilçelerdeki durakları ile ilgili çalışma kapsamında oluşturulan komisyon, Midyat ilçesinde çalışmasını tamamladı.Midyat Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Mehmet Salih Aydın,  Midyat Şehiriçi Minibüsçüler Ve 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şehmus Özel’inde katıldığı çalışma ile ilçe genelindeki mevcut durakları ve ihtiyaç duyulan yeni durak yerleri tespit edilerek, çalışmaya son şekli verildi.

Gün boyu ilçe genelindeki duraklar dolaşılarak, şoförlerle de görüşen komisyon üyeleri, hazırlayacakları raporu onay için Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na sunacak.

Yürütülen çalışma kapsamında Midyat Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Mehmet Salih Aydın, “Hemşehrimizin, Toplu ulaşım sorunlarını en aza indirmek ve merkezler arası ulaşımını kolaylaştırmak için insan odaklı Toplu Ulaşım Sistemi kurulmuştur. Bu kapsamda,  ana ihtiyacı olan duraklar, yapılan görüşmeler sonucunda, Midyat Belediyesi ve Mardin büyükşehir belediyesi ulaşım dairesi başkanlığı tarafından 24 adet Yeni konforlu durak temin edilmiştir. Midyat’ta yürütülen bir çalışmada nihai sona yaklaşıldı. Komisyon üyeleri çalışmayı tamamladı ve bir rapor halinde daire başkanlığına sunacaklar. Oradan gelecek onay doğrultusunda ilçe merkezi diğer yerleşim alanlarındaki duraklarımız son şeklini alacaktır.” dedi.

Midyat Şehiriçi Minibüsçüler Ve 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şehmus Özel ise, “Midyat ilçemizin artan nüfus, gelişen yerleşim alanlarında yeni duraklara da ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardı. Bu doğrultuda tarafımızdan mevcutlara ilave olarak yeni durak yeri talebimiz de komisyon aracılığıyla daire başkanlığına iletildi. Ulaştırma Daire Başkanlığımızdan İlgili birimden gelen tespit komisyonu ile birlikte çalışmalarımızı tamamladık. İlçemiz için Hayırlı olsun” diye konuştu.