Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Çelik, resmi sosyal medya hesabından, 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi, yatak kapasitesini arttırarak hizmet vermeye devam ettiğini paylaştı.

Çelik, paylaşımında, “ Midyat Devlet Hastanemizde Yoğun Bakım Yatak Sayısı 8’den 12’ ye Çıkarıldı.

Midyat Devlet Hastanemizde 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi, yatak kapasitesini arttırarak hizmet vermeye devam etmektedir. Nüfusun giderek arttığı ilçemizde yoğun bakım ihtiyacı da aynı oranda artmakta olup 1. basamak yoğun bakım ünitemiz ile ilçe dışına sevk sayımızı azaltarak, yerinde tedavi yapılması amaçlanmaktadır. Yoğun bakım ünitemizde; uzman hekimlerimiz ve yoğun bakım sertifikalı hemşirelerimizle hizmet verilmektedir

Sağlık Bakanlığınca tescil işlemleri tamamlanarak hasta kabulüne başlanmış olan 8 yataklı 2. basamak yoğun bakımımıza ek olarak açılan 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi, 4 yataklı olmakla beraber böylece hastanemizde yetişkin yoğun bakım yatak sayımız 12'ye çıkartılmıştır.

Hastane Başhekimimiz Uz.Dr. Mehmet Çelik, " Hastanemizin var olan kapasitesini en verimli şekilde değerlendirip kullanıma açıyoruz. Yoğun bakım ünitesini açmaktaki amacımız, hastaların ilçe dışına sevkinin önlenmesi, bu sebeple oluşan zaman ve maddi kayıpların önüne geçilmesi, sevk sırasında oluşabilecek risklerden hastaları korumak ve tedavilerini kendi ikamet yerinde sürdürmelerini sağlamakla beraber, Midyat ve çevre yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımıza hizmet için Bakanlığımızın desteği ile hastanemizin kapasitesinin kaliteli ve etkin bir şekilde arttırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Yoğun Bakım Ünitemizin hizmete girmesinde emeği geçen Başta Sağlık Bakanlığı Yetkililerine, İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr Saffet YAVUZ'a, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımıza, Başhekimimiz Uz. Dr. Mehmet ÇELİK ve diğer ve hastane yönetimimize teşekkür ederiz.”

Yusuf Erol