Midyat'ta yaklaşık 6 aydır devam eden Doğalgaz alt yapı çalışması tamamlanmasını ve test aşamalarının ardından, Yeni, Ulu Cami ve Orta Çarşı Mahallesinde doğalgaz hizmeti verilmeye başlandı.

Ulucami Mahallesi'nde bulunan Çelik ailesine doğalgaz bağlantısı için sembolik tören düzenlendi.

Kaymak Tekin Dundar ve Belediye Başkan Veysi Şahin, doğalgaz ocaktaki ateş yaktı. Ardından doğalgaz ile demlenen çayı içti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, burada yaptığı konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Mahalli seçimlerinde seçim meydanında vatandaşlarımıza verdiği müjdelerden biriside Midyat'a doğalgazın bağlanması olduğunu anımsattı.

Başkan Şahin, “Allah'a çok şükür Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, BOTAŞ Genel Müdürlüğüne ve Ak Mercan doğalgaz firmasının da güzel bir çalışması sonucu bugün evlere doğalgaz verilmeye başlandı. Ben bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, enerji bakanımıza, BOTAŞ yetkililerine ve Ak Mercan doğalgaz firmasına şahsım ve Midyat halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Tekin Dundar ise, Doğalgaz çalışması insanlarımız için yeni, insanların sabırsızlıkla beklediği bir hizmet olduğu söyledi.

Dundar, “Bugün çok şükür artık hanelerimize, vatandaşlarımıza bu hizmet ulaştı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, enerji bakanlığımıza, BOTAŞ yetkililerine ve tabi ki bu çalışmayı burada yerel düzeyde halk ile buluşturan belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza bende Midyatlı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetler biraz sabır gerektiriyor ve emek gerektiren işlerdir. Ha deyince olabilecek işler değildir. Çabalamanız lazım, zaman harcamanız lazım, emek vermeniz lazım. Çok şükür bugün artık hanelerimizde, ocaklarımızda, kombilerimizde doğalgazı günlük hayatımızda kullanabilir seviyeye getirdiler. Bizde tüm Midyatlı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu, kazasız, belasız kullanımlar diliyoruz" dedi.

Doğalgaz ocağının yakılmasının ve yapılan konuşmaların ardından, protokol üyelerine ev sahipleri doğalgaz ile yapılan çay ikram edildi.

İlçedeki doğalgaz, 25 kilometreyi kapsayan ilk etap tamamlandı. Bu yıl yaklaşık 5 bin konuta doğalgaz verilecek. Midyat’ta doğal gaz dağıtım projesi toplam 400 kilometreye yakın olacak. 15 milyon dolara mal olacak yatırım 3 yıl içerisinde imarlı bölgedeki tüm cadde ve sokakları kapsayacak. Konut, resmi kurum ve ticarethaneler olmak üzere toplamda 30 bin aboneyi kapsayacak.

Evine ilk doğalgaz bağlanan Hüseyin Çelik’te, “emeği geçenlerden Allah razı olsun,  güzel bir hizmet, kıssa zamanda üç mahalleye doğalgaz verildi. Emeği geçen Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e çok teşekkür ederim.

Tuba Çelik'te, “doğalgazın gelmesinden dolayı çok mutlu olduk, eskiden kömür ile ısınıyorduk, sağlık açısından şimdi daha iyi olacak, herkese hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Düzenlenen törene, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Belediye Başkan yardımcıları Şehmus İleri, Abdurrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal ve vatandaşlar katıldı.