Aralık 2019’da yapılan seçimle ilk defa kurulan Midyat Belediyesi Kent Konseyi hizmet binası açılışı yapılan törenle gerçekleştirildi.

Yerel seçimler öncesi Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in vaatleri arasında bulunan Kent Konseyi seçimden sonra yapılan seçimle kuruldu. Hizmetlerine çeşitli mekânlarda yaptıkları toplantılarla başlayan kent konseyine,  Belediye Başkanı Veysi Şahin Belediye Hizmet Ek Binasında yer tahsis etti.

Midyat Kent Konseyi hizmet binası yapılan törenle hizmete girdi. Açılış törenine Midyat Kaymakamı Tekin Dundar’ın yanı sıra Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, ilçe protokolü, bazı kurum amirleri, kent konseyi yönetim kurulu üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalarda kent konseyinin önemine dikkat çekildi.

Törende bir konuşma yapan Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar kurumlar arası taassubun olmaması gerektiğine dikkati çekerek şehirlerin sorunlarının Kent konseyinin önemli bir görevinin olduğunu söyledi.

Dundar, “Kent konseyleri yerel yönetimler ve şehirler için 21.yüzyılda vazgeçilmez yönetim unsurlarından bir tanesidir. Tabi ki şehir sadece bir kişiden, bir birimden oluşmuyor. Daha iyi bir şehir, daha huzurlu ve müreffeh bir toplum adına herkesin ve her kesimin, her kurum ve kuruluşun istişare ederek, birbirlerinin işlerinin ucundan tutarak, yardım ederek varsa bir engel hep birlikte elimizi taşın koyduğumuz takdirde daha güzel bir şehir ve daha müreffeh bir toplum inşa edebiliriz. Kimsenin,  herhangi bir kurum taassubuna girmeden, çünkü hiç birimiz hiçbir kurum kendi namı hesabımıza çalışmıyoruz. Hepimiz kamunun, devletin ve milletin kaynaklarını ve koltuklarını kullanıyoruz. Dolayısıyla bu bilinç ve idrakte olmamız lazım ki çok daha huzurlu bir toplum olabilelim.” diye konuştu.

Dundar konuşmasını şöyle sürdürdü, ”Kent konseyleri de bu manada bu bilincin yerleşmesi adına kente sahip çıkılması adına önemli bir görevi ifa ediyorlar. Çünkü kentteki sorunlar sadece ilgili birimin ve kurumun görevi ya da işi değildir. Vatandaş olarak hepimizin görev ive işidir. Bu konuda hepimizin sorumluluğu vardır. Her şeyi devletten bekleme kolaycılığı değil hep beraber yapma ve inşa etme sorumluluğu gösterirsek ancak biz toplumumuzu ve şehrimizi müreffeh ve yaşanılabilir hale getirebiliriz. Bu anlamda şimdiye kadar şehrimizde çalışma yapan herkese teşekkür ediyoruz. Hep birlikte daha güzel bir Midyat için çaba göstermeye devam edeceğiz. Midyat Kent konseyi de hizmet binasına kavuşarak kurumsal anlamda kuruluşunu tamamlayıp, kendi faaliyetlerini sürdürecek. Öneri eve projelerini hep beraber hayata geçireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız. Kent Konseyimizin yeni hizmet binası hayırlı olsun çalışmalarında başarılar dilerim.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, “Kent konseyinin amacı ilin ve ilçenin hafızasını toplumsal beklentileri hayata geçirmek için, Belediyelerle istişare sonucunda hayata geçen hizmetleri hem halka sunması, bilinçlendirilmesi ve halka karşı olan sorumluluğunda belediye ile paylaşmasıdır. Bu vesileyle 2019 seçimlerinde zaten vaatlerimiz arasında bulunan kent konseyi kuruluşunu gerçekleştirdik. Toplumsal fayda sağlayacak her şeye açığız. Kent Konseyine tavsiyem sadece merkezde değil, kırsal mahallelerde kiliseler ve camiler ve buna benzer hizmetlerde bize yol gösterip ışık tutarsanız vatandaşa hizmeti çok daha çabuk bir şekilde sunmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ise yaptığı konuşmada; Kent Konseyinin önemini iyi bildiklerini, toplumun tüm bileşenlerine hizmet etmek amacıyla,  göreve geldikleri günden itibaren çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiklerini, tespit ettikleri sorunların ve önerilerin bir kısmının yapıldığını bir kısmının da yapılmakta olduğunu ifade ederek, kent konseyinin kurulmasında emeği geçen ve yer tahsisini sağlayan Belediye Başkanı Veysi Şahin’e teşekkür etti.

Açılış töreni yapılan dua ve kurdele kesiminin ardından binanın ziyaret edilmesiyle son buldu.