Koronavirüs tedbirleri kapsamında Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar Başkanlığında, İlçe ve kırsal mahallelerdeki sorunların yerinde tespit edilip çözüme kavuşturulması amacıyla, Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı.
 

Bağlar Mahallesi Milli İrade Okulu Konferans salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Tekin Dundar’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Abdurrahim Çelik, kurum amir ve temsilcileri ile merkez ve kırsal 72 mahallenin muhtarları katıldı.


Midyat Kaymakamlığı tarafından her ayın ilk haftasında düzenlenen muhtarlar toplantısı İlçe Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında kurum amir ve temsilcileri, merkez ve kırsal 72 mahalle muhtarları katılımıyla mevcut sorunlar dile getirilerek ilgili kurum amirleri bilgilendirilip çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması sağlanıyor.

Kaymakam Tekin Dundar toplantıda yaptığı açıklamalarda bazı sorunların çözümü için zaman mefhumunun gerekli olduğu vurgusunu yaptı. Toplantıların amacının mevcut sorunların tespitini yapmak, ilgili kurumlara aktarmak, kısa vadede çözülebilecek sorunları çözmeye çalışmak olduğunu dile getirdi.


Ardından, Midyat Belediyesi Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, ilçe Belediyesi olarak yapılan çalışmaları aktardı. Kaymakamlık yazı işleri müdürü İsa Kurnaz ise Muhtar Bilgi Sistemi’nin sunumunu yaptı. Daha sonra, Midyat Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Abdurrahim Güneş, SGK hizmetleri hakkında bilgi verdi. Yapılandırma dönemi ve Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri hakkında bilgi verdi.


Sorunlarını aktarmak için söz alan muhtarlardan Seyitler Mahallesi Muhtarı  İbrahim Küçükaslan  mahallesindeki yapılmayan yol ve parke taşı  eksiklerini dile getirdi. 

Yemişli Mahallesi Muhtarı Lokman Acar da, DEDAŞ tan kullanılmayan elektrik direklerinin arazilerinden kaldırılmasını talep etti. Gelinkaya Mahallesi Muhtarı Fehmi Çiftçioğlu DEDAŞ tan elektrik direkleri talebinde bulundu.