Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Çevre Koruma/ Kontrol Daire Başkanı Cebrail Aslan eşlik etti.

Vali Demirtaş’ı ve beraberindekileri Midyat Kaymakam Tekin Dundar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Kaymakam Refiki Osman Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz ve Belediye Birim amirleri karşıladı.

Midyat OSB arazisinde incelemeler yapıldı

Vali Demirtaş ve beraberindekiler ilk olarak, Şırnak yolu üzerinde Bin dekarlık bir alanda kurulacak olan Midyat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’sinin arazisinde incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Demirtaş daha sonra, Gümüş Telkari Çarşı ve hazır giyimciler çarşısında incelemelerde bulundu. Burada yapılması planlanan alt yapı ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili Başkan Şahin’den bilgiler aldı.

Daha sonra Ortaçarşı mahallesinde Kapalı Semt Pazar yeri ile Yeni Mahallede yapılması planlanan Çok Amaçlı Kültür Merkezi alanında incelemelerde bulunan, Vali Demirtaş, il genelinde başlatılan yeşillendirme çalışması kapsamında Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Orta Refüjdeki fidan dikimi etkinliğine katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Midyat ilçesine kazandırılan 10 bin metrekare üzerinde kurulu Midyat Kent Park’ında da incelemeler yapan Vali Demirtaş, ilçelerdeki talepleri dinledikten sonra aktarılan hususların çözümüne ilişkin gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.