Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Mardin Tabip Odası açıkladı" başlıklı haberde, "Ekipman yetersizliği nedeniyle sağlıkçılar kirli maskeyle çalışmak zorunda kalmıştır.", "Yeterli yatak sağlanamıyor." ve "ASM hekimlerine düzenli test yapılmıyor." gibi iddiaların yer aldığı belirtildi.

Haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadelenin çok yönlü sürdüğü kaydedilen açıklamada, Mardin'de salgın süresince bütün sağlık kuruluşlarında gerek ekipman gerekse tıbbi malzeme açısından hiçbir sıkıntı yaşanmadığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Tabipler Odasının 'Sağlıkçılar kirli maskeyle çalışmak zorunda kalmıştır. Sağlıkçılar kirli maskeyle ertesi gün işe gelmek ve kirli maskelerini eve götürmek zorunda kalıyorlar.' sözleri gerçeği yansıtmamakta olup asılsızdır. Aile hekimlerine ve tüm sağlık çalışanlarına gerekli görüldüğü her vakit test yapılmakta, moral ve motivasyonları en yüksek seviyede tutulmaya çalışılmaktadır. Ayrıca tüm hastanelerimizde Covid-19 hastaları için de diğer hastalarımız için de yeterli yatak sayımız mevcuttur. 1134 kamu ve 312 özel olmak üzere 1446 yatağımız mevcut olup oluşabilecek her türlü duruma hazırlık planımız hazır durumda bekletilmektedir.”

Açıklamada, haberde geçen ölüm ve diğer verilerin de gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

                                                      BASIN DUYURUSU

24.09.2020 tarihinde  haberlerde yer alan  ‘‘ Mardin Tabip Odası Açıkladı ’’ adlı habere ilişkin Basın duyurusu;

’Ekipman yetersizliği nedeniyle sağlıkçılar kirli maske ile çalışmak zorunda kalmıştır.’ sözlerine ilişkin;

 İlimizde Covid-19 Pandemi süresince bütün hastanelerimizde, ilçe sağlık müdürlüklerimizde ve toplum sağlığı merkezlerimiz ile aile sağlığı merkezlerimizde gerek ekipman gerekse tıbbi malzeme açısından hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Tabipler odasının ‘sağlıkçılar kirli maske ile çalışmak zorunda kalmıştır. Sağlıkçılar kirli maske ile ertesi gün işe gelmek zorunda kalmış ve kirli maskelerini eve götürmek zorunda kalıyorlar. ’sözleri gerçeği yansıtmamakta olup asılsızdır.

 ‘Yeterli yatak sağlanamıyor’ açıklamasına ilişkin ;

Ayrıca tüm hastanelerimizde Covid-19 hastaları için de diğer hastalarımız için de yeterli yatak sayımız mevcuttur. 1134 kamu ve 312 özel hastanelerimizin yatak sayıları olmak üzere 1446 yatağımız mevcut olup oluşabilecek her türlü duruma hazırlık planımız hazır durumda bekletilmektedir..

Ayrıca tabipler odasının açıklamasındaki ölüm verileri ve diğer veriler gerçeği yansıtmamaktadır.

Tabipler Odası açıklamasındaki ‘ASM hekimlerine düzenli test yapılmıyor ‘ sözleri de asılsız olup Aile Hekimlerine ve tüm sağlık çalışanlarına gerekli görüldüğü her vakit test yapılmakta ve moral-motivasyonları en yüksek seviyede tutulmaya çalışılmaktadır.

                                                                                                      MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ