AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya eski dönem Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Mehmet Halit Demir, Süleyman Bölünmez, Nihat Eri, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit Belediye Başkanı M. Cüneyt Aksoy, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetlinin hazır bulundu.

Kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Video-konferans sistemiyle katılım sağladı. Tek listeye gidilen kongrede mevcut başkan Faruk Kılıç yeni dönem için güven tazeledi.

"Gönül kazanma siyaseti yapıyoruz"

Kongrede Salonu dolduran partililere hitap eden AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Ak Parti siyasetinin gönüllerde olma, gönül kazanma siyaseti olduğunu kaydetti. Başkan Kılıç, "Onca sorunla mücadele ettiğimiz 2020 yılında yeni üye çalışmalarında 30 bin yeni üye Ak Parti ailesine katıldı aramıza yeni katılan üyelerimize tekrardan hoş geldiniz diyor, gayretli çalışmalarından ötürü huzurunuzda tüm teşkilatıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevde olduğumuz süreçte, Teşkilatımızın tüm kademeleriyle, çalmadık kapı, sormadık hatır, dokunmadık yürek bırakmadık. Çukur siyaseti yapanların aksine, belediyelerimizin özverili ve programlı hizmetleriyle, millet bahçeleri, spor kompleksleri, çocuk parkları, alt ve üst yapı çalışmaları, otoparklar ve şehrimiz için turizmin canlandırılması açısından büyük önem arz eden tarihi dokuların restorasyonu ve daha bir çok hizmet neticesinde halkımızın teveccühüne mazhar olduk. Pandemi sebebiyle tüm dünyada ekonomik, siyasi ve sağlık krizleri almış başını giderken, her şeye rağmen en az etkilenen bir ülkenin vatandaşı olmakla gururlanıyoruz. Nitekim hükümetimizin bu zorlu dönemde şehrimize; Mardin / Midyat Yolu, Kızıltepe Çevre Yolu, Ilısu Barajı, Doğalgaz ve Şehir Hastanesi ile daha bir çok mega projenin hayata geçirilmesi için hummalı çalışmaları devam etmektedir. Sosyal yardımlar, sağlık destekleri ve psikolojik destekler kapsamında ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza gerek ayni gerek nakdi desteklerimiz oldu. Ak Parti Mardin Teşkilatı olarak sayın Cumhurbaşkanımızın selamı ile mümkün olan herkese ulaştık, ulaşıyoruz ve bundan sonra da ulaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Ağralı, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın birer konuşma yaptığı kongreye video-konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap eden AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerini bitirerek 7. Olağan Büyük Kongre öncesi hazırlıkları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.