• AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mardin’in Midyat ilçesine geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Mardin’de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmasının ardından temaslarda bulunak üzere Midyat’ta geldi.

Midyat Belediye Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki’yi, Midyat Belediyesi önünde Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ile Belediye personeli tarafından karşılandı.

Başkan Şahin, “Midyat’ın alt yapısıyla üste yapısıyla büyük projelere imza atıyor”

Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, Belediye Başkanımız büyük bir oy farkıyla seçildikten sonra, gece gecesini gündüzüne katarak Midyat’ımıza hizmet ettiğini söyledi.

Özhaseki, “Bizde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğini yapıyoruz. Hem barışı, hem huzura katkıda bulunuyor, hem de Midyat’ın alt yapısıyla üste yapısıyla büyük projelere imza atıyor. Ankara’da yapılması icap eden, takip etmemiz icap eden hangi projeler var, bunların hepsini gözden geçireceğiz. Bizimkisi sadece gezi, bir ziyaretten olmaktan ziyade, beldelerimizin ilçemizin en önemli sorunu ne ise onları da çözme konusunda istişare etmektir. Allah utandırmasın. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Cenabı hak nice uzun uzun hizmet ömrü versin diye dua ediyoruz.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Midyat ilçesini bir şantiye durumuna çevirdiklerini kaydetti.

Başkan Şahin, “Allah’ın izni ile seçimlere kadar yapılan ve yapılmakta olan projeleri bitirmek üzereyiz. Kültür Bakanlığı ile devam eden projelerimiz var. Seçimlere yetiştirmemiz için bunları hızlandırmamız lazım. Yine aynı şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ilgili projelerimiz var. Bunları bir an önce hayata geçirmemiz lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili projelerimiz var. Bu konuda Ankara nezdinde sizlerin desteği bekliyoruz” diye konuştu. 

Özhaseki, ilçenin genel durumu ve belediye çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Veysi Şahin’den bilgi almasının ardından. Burada anı defterini imzaladı. Belediye Başkanı Veysi Şahin günün anısına Özhaseki’ye plaket takdim etti.

Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra, Midyat Belediyesi tarafından restore edilen 500 yıllık tarihi çarşı ile 200 yapının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Belediye Konuk evi, tarihi İbrahim Şabo Kültür ve Sanat Sokağı, Gelüşke hanı, Gümüşçüler çarsını ziyaret etti. Tarihi yerleşim bölgesinde esnafları gezerek esnaf ve halkla ile sohbet etti. Belediye Başkanı Veysi Şahin’in daha sonra davetlilerin onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Başkan Özhaseki ve beraberindekiler, ilçeden ayrıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye, Mardin valisi Büyükşehir Belediye başkan vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit Belediye Başkanı M. Cüneyt Aksoy, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve partililer eşlik etti.