AK Parti Mardin İl Teşkilatı tarafından bayramın ikinci  günü bayramlaşma töreni düzenlendi.

Yay grand Otel’de yapılan bayramlaşma törenine AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti'den Mardin Milletvekilleri Cengiz Demirkaya, Şehmus Dinçel, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Yeşilli Belediye Başaknı Hayrettin Demir, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altundağ, İl Gençlik kolları Başkanı Ahmet Özkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk olarak söz alan İl Başkanı Kılıç, Ramazan Bayramını tebrik ederek, “Allah nice bayramlarda bizleri buluştursun. İnşallah tüm Müslümanların bayram tadında kutladığı bayramlarda buluşmak üzere Allah birliğimizi beraberliğimiz daim etsin.“ ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç 23 Haziran’da İstanbul’da tekrarlanacak olan Büyükşehir Belediye seçimlerine de değinerek “İstanbul’da oy kullanacak hemşehrilerimiz varsa onların oylarını kullanmaları noktasında ricacı olalım, ısrarcı olalım ve bir oy bir oydur diyerek oylarımıza sahip çıkalım. İnşallah sadece bizler değil eşimiz, dostumuz bayramlaşmak için Mardin’e gelmiş arkadaşlarımız varsa onların seçimlerde oy kullanmalarını sağlamaya gayret edelim” şeklinde konuştu.

AK Partili Belediye Başkanları adına söz alarak konuşan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ise; 31 Mart seçimlerinde Mardin'de iki olan ilçe belediye başkanlıkları sayısını 5'e çıkardıklarını, AK Parti'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın davasının neferleri olarak 5 olan ilçe sayısını önümüzdeki seçimlerde 10 ilçenin tamamına ve bunun yanında da bu ilçeleri de taçlandırmak üzere büyük şehir belediyesini de kazanmanın sorumluluğu içerisinde hareket edeceğiz." diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ise İstanbul seçimlerinin önemine vurgu yaparak, AK Parti'ye gönül vermiş bütün herkesin İstanbul'daki seçimlere odaklanmasını ve İstanbul'da bulunan yakınlarına AK Parti iktidarının 17 yıldan beri yaptığı hizmetleri anlatması gerektiğine vurgu yaptı.

Bayramlaşma programı yapılan konuşmaların ardından son buldu.