AK Parti Mardin İl Danışma Toplantısı Gerçekleşti

MARDİN - AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı Aralık ayı Danışma Meclisi geniş katılımla gerçekleşti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, toplantıda yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Dünya Devletleri sanayileşmelerini tamamlarken Türkiye olarak biz daha yeni bir devlet kurma çabası içinde oluğumuzu söyledi.

O günden bugüne yaklaşık 100 yıllık demokrasi serüvenimiz de ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu. “Neredeyse her 10 yılda bir askeri darbelerle demokrasiye ayar verilmeye çalışılmıştır. Bu millet terbiye edilmeye çalışılmıştır. Ülke darbe ve vesayet gölgesinde bir demokrasi anlayışı ile idare edilmeye çalışılmıştır. AK parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren vesayet sistemi ile mücadele etmiş demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi için ciddi mücadele vermiştir.” Dedi.

Danışma Meclisine, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, ilçe belediye başkanları, AK Parti il, ilçe Başkanları, Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Teşkilat başkanlarının konuşmalarının ardından kürsüye gelen 21.Dönem Mardin Milletvekili, Midyat Belediye Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Veysi Şahin ise, kıssa sürede Midyat Belediyesi’nin faaliyetlerini ve yakın zamandaki hedeflerini içeren bir konuşma gerçekleştirdi.

Seçimlerde söz verdikleri projeyi hayata geçirmek noktasında kararlı olduklarının altını çizen Başkan Veysi Şahin, “Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında 2.Uluslararası Midyat Kültür Ve Sanat Festivali, Marev Koro Konseri düzenledik. Belediye Hizmet Kampüsünün temelini atarak bitirme aşmasına getirdik. Estel – Midyat Tarihi Sokakları Sağlıklaştırma Projesi kapsamında Akçakaya, Işıklar ve Ulucami mahallesinde bulunan bina, dükkân ve hanların bulunduğu 200 yapının yenileme çalışmaları tamamladık. Karayolları Alanı Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve yeraltı otopark projesi hazırladık. Doğal Gaz çalışmalarına başladık. Ulucami, Ortaçarşı ve yeni mahallede bu ay sonunda Doğalgaz verilecek aşamaya gelindi.” Dedi.

Şahin, "Midyat Belediye Başkanı olarak, ahlaki ilkelerinden asla ödün vermeden, benzersiz şehir için çaba sarf eden, her alanda şehrin istikbaline en yüksek katkıyı verecek kurumlardan biri olmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” Dedi.

Makam araçlarını yeni evlenen çiftlerimize tahsis ettiklerini, Belediye Başkanı olarak maaşının tamamını her ay engeli 130 öğrenciye burs olarak verdiğini ifade eden Şahin, Midyat için gece gündüz durmadan çalıştıklarını söyledi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Belediye arasında yapılan işbirliğiyle Midyat Belediyesi Mikro Kredi Şubesini faaliyet geçirdiklerini kaydeden Şahin, “Midyat İçme Suyu 2 Hat Şebekesi kısa bir süre içerisinde devreye girecek. Tarihi sokaklarımızı ışıklandırma çalışmalarını tamamlayarak aydınlattık. Uyuşturucu ve madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk binalarının yıkımını gerçekleştirdik. Halkla ilişkiler kapsamında birçok vatandaşımıza hizmet veren Beyaz Masa ve 444 56 28 Alo Belediye hattımızı hizmete açtık. Okullarımızı Eğitim – Öğretime hazırladık. Bu kapsamda ilçemizde bulunan okullarımızın, boya-badana, bakım-onarım, ihata duvarı, kilit parke gibi eksikliklerini tamamladık. 2019 yılı boyunca ilçemiz dışında eğitim gören 400 üniversite öğrencimize eğitim yardımında bulunduk.”

Kırsal Mahallerde, Yol Ve Asfalt Çalışmaları Sosyal Yardım Birimimi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı destek olduklarını ifade eden Şahin, “ Sosyal Belediyecilik alanında Gıda yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. İhtiyaç sahiplerinin ev onarımları yapılarak, eksik eşyaları tamamlandı. İlçemize Yeni ve Akçakaya Mahallerine sosyal yaşam evleri kazandırılmasını sağladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilen 11 Kasım tarihinde Acırlı Mahallemize Belediye adına bir orman kazandırdık.” Dedi.

-Hizmet görmeyen, mahallelere hizmet götürdük:

İlçemizde 20-30 yıldır hizmet görmeyen mahallerimizde çalışmalara başladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Şahin, “Sanayi, Işıklar, Gölcük Bağlar, Cumhuriyet ve Seyitler Mahallelerinde sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Kırsal mahallelerimizde ise parke, yol yapımı, sokak genişletme çalışmaları yapıldı. Akçakaya ve Cumhuriyet mahallelerimize çocuk parkı kazandırılması için arsa tespiti yapılarak çalışmalara başlandı.”

Midyat’ın ilk kent konseyini kurduklarını ifade eden Başkan Şahin, konseyin Midyat'ın kentleşme vizyonuna ışık tutacağını söyledi.

Sağlıklı ve daha mutlu bireylerin artmasını hedeflediklerini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti. "En büyük gayemiz, daha sağlıklı ve daha bilinçli toplumlar oluşturmaktır. Bu kapsamda belediye olarak daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam için hemşehrilerimize spor hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda, ilçemize 10 Adet Semt Sahası, 2 Yarı Olimpik Havuz, 1 Tenis Kortu yapımı çalışmaları başlandı. Toplum sağlığına büyük önem vererek bu hizmetleri yerine getirme konusunda her zaman destek olmaya devam edeceğiz. İlçemize Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, Yer altı mağaraları projesi, Belediyemiz bünyesinde bir Asfalt Şantiyesi kurulması Arıtma ve Alt yapı yenileme, Yeni bir Midyat Projesi, Yeni çevre yolu projesi, Mardin – Midyat yolunun duble yola Dönüştürülmesi projesi, Beyazsuyu’nun koruma altına alınması ve halka açık sosyal tesis kazandırılması çalışmalarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Başkan Şahin’in konuşmasının ardından partililer ise uzun süre alkışladı.