1 Aralık’ta “Türkiye Demokrasi’ye Geçiyor” sloganı ile temsilciler toplantısını yapan Demokrat Parti’den “gençlik atamaları” geldi. Demokrat Parti Gençlik Kolları Divanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın talimatı ile vazifeye başladı. 


Gençlik Kolları Genel Başkanlığına Avukat Berkay Güloğlu, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Muammer Tekeli; Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Abdurrahim Özyurt; Ekonomi, Ticaret ve Sanayi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Tunahan Ahmet Seven; Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Özgür Dallı; Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Bilal Said Parlakoğlu; Seçim İşleri ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Görkem Ünlü; Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Tuvana Yüksel; Sosyal ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Gizem Ece; Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Said Akça; Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Furkan Enes Durak ve Gençlik Kolları Genel Sekreterliğine Dorukan Dündar atandı. 
Güloğlu atamayı sosyal medya hesabından; “Bizleri bu göreve layık gören Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal’a ve yıllardır bu dâvâ için sebat eden ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek duyurdu.


Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanan Ekonomi Yazarı Bilal Said Parlakoğlu Mardinli, Ankara’da Hacettepe Nüfusbilim Tezli Yüksek Lisans öğrencisi. 
Mardin’de adı konulmamış bir demokrasi var…


Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanan Mardinli Parlakoğlu şu açıklamaları yaptı; “Demokrat Parti Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip 74 yıllık köklü bir geçmişe sahip bir gelenek, bir misyon partisi. Biz de gençler olarak bu geleneğe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye siyasetinin gençleşmeye ihtiyacı var. Bununla beraber Türkiye’nin bir birlikte yaşama kültürüne ihtiyacı var. Bir Mardinli olarak birlikte yaşama kültürünü tecrübe etmiş birisi olarak bu partide ülkemize güzel şeyler katabileceğimi düşünüyorum. Mardin dinlerin ve dillerin beşiği Mezopotamya’nın kadim bir şehri. Mardin’den örnek alınması gereken çok güzel dersler, çok güzel bir kültür var. Mardin’de asırlardır devam eden adı konulmamış bir demokrasi var. Umarım yakın bir gelecekte Mardin’de yakalanmış olan bu güzellikleri tüm Türkiye’ye yayabiliriz. Bizim gibi gençleri bu vazifeye layık gören Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a çok teşekkür ediyorum. Hem memleketime hem milletime faydalı olmak için elimden gelen gayreti göstermeye çalışacağım.”