21 Kasım şehir stadyumunda oynanan müsabakayı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman,  Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,  İl jandarma Alay Komutanı Halil Şen ve çok sayıda sporsever izledi.

Maça büyük ilgi gösteren Mardinli sporsever maç boyunca Başak Spor lehine tezahüratlarda bulundu. Maçın 5. dakikasında serbest buruş kazanan Altay Spor futbolcusu topu direğin üstünden dışarı attı.

Maçın 17. dakikasında 26 numaralı Başak spor futbolcusu Murat Kürüm kayarak rakibine faul yaptı ve maçın hakemi tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

 22. dakikada tekrar serbest vuruş kazanan Altay spor, 70 numaralı futbolcusu Leandro topu Başak Spor kalecisinin eldivenlerine bıraktı.

Havaların sıcak olmasından dolayı maçın hakemi 25. dakikada su molası verdi.

Maçta dakikalar 30'u gösterdiğinde Başak spor futbolcusu Abdulkadir Özdemir kaleci ile karşı karşıya kaldı ama fırsatı değerlendiremedi. Maçın 38. dakikasında Başak spor futbolcusu Mehmet Ali Kızılkaya müsait pozisyonda topu dışarı attı bu sonuçla maçın ilk yarısı 0-0 berabere bitti.

 İkinci yarının hemen başında Başak Spor teknik direktörü İzzet Karakulak Murat Kürüm Aykut Şafak Kaya değişikliği ile oyuna başladı.

 Bu değişikliğe karşılık Altay Spor teknik direktörü, Kadir Yazıcı - Yasin Palas değişikliği ile karşılık verdi.

 İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Başak spor 11 numaralı futbolcusu Mustafa Taşkın ile iki müsait pozisyondan yararlanamadı.

 Maçın 72. dakikasında Başak Spor da Mehmet Ali Kızılkaya ve İzzettin kepenç değişikliği oldu.

Dakikalar 75'i gösterdiğinde Altay Sporun 9 numaralı futbolcusu Hüsamettin Yener kaleci ile karşı karşıya topu fileler ile buluşturamadı.

80. dakikada Başak Sporda Hakan Çakır'ın yerine Erdi Köksal oyuna dahil oldu. 

82. dakikaya kadar her iki takım da gol bulamayınca oyuncu değişikliklerine gidildi.

Bu dakikada Altay spordan Hüsamettin Yener'in yerine Eren Erdoğan oyuna dahil oldu.

Maçın 85. dakikasında Altay sporun 70 numaralı futbolcusu Leandro kaleye güzel bir şut çekti, Başak spor kalecisi Ethem topu aynı güzellikte 90'dan çıkardı.

Oyuna sonradan dahil olan Başak sporun 37 numaralı futbolcusu Erdi Köksal kaleci ile karşı karşıya kakınca zayıf bir vuruş yaptı ve top rakip kalecide kaldı.

 Bu sonuçla maçın normal süresi olan 90 dakika 0-0 bitti.

 Uzatmalara giden maçın ilk devresinde Altay Sporda sonradan oyuna giren Eren Erdoğan sağ kanattan topu filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 Maçta dakikalar 98'i gösterirken sağ kanattan Altay sporun yaptığı ortada Başak sporun takım kaptanı Emin Aba ters bir vuruş ile topu kendi ağlarına gönderdi.

 Bu sonuçla Altay Spor 2-0 öne geçti.

Ziraat Türkiye Kupası'na renk katan Mardin Büyükşehir Başak Spor bu skorla kupaya veda etti.