Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği yöneticileri öncelikli olarak, Midyat’ta Seyitler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında bulunan, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek yöneticileri, Midyat Engelliler ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şükrü Baran’ı ziyaret ederek sorun, sıkıntı, taleplerini ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Midyat Engelliler ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şükrü Baran tarafından karşılanan heyet, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin tarafından tahsis edilen yeni binasına taşınmalarından dolayı hayırlı olması dileklerinde bulunarak engellilerle ilgili sorunlarını dinledi.

Burada, Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Midyat İlçe Başkanı Sadullah Güneş'e katılımlarından dolayı dernek rozet takıldı.

Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Dargeçit’ ilçesine hareket etti.

Dargeçit İlçe Kaymakamı Doğan Kemelek’i makamında ziyaret eden üyeler, derneğin amacı, faaliyetleri çalışmaları hakkında Kaymakam Doğan Kemelek’e bilgi verdi.

Heyet Dargeçit İlçe Müftüsü Taha Seyidoğlu’na ve Derneği Genel Başkan yardımcısı Halil Özer'in İstanbul’da vefat eden yeğeni için taziye ziyaretinde bulunuldu.

Daha sonra,  Dargeçit İlçe Başkanı Nizamettin Vural’ın davetlisi olarak, Dargeçit’te Ilısu Barajı ile Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ilısu köyü yakınlarındaki tarihi Belkıs Ana Kaplıcalarında incelemelerde bulundular.

Temaslara; Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Ve Medya Birim Başkanı İsmet Algül, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çalbay, Mardin İl Başkanı Şehmus Sayat, Mardin İl Başkan Yardımcısı Halil Karakaş, Batman İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aslan, Batman Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Gelir, Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Engelliler Komisyonu Başkanı Nasır Uygur, Yeşilli Şube Başkanı İsmail Tekin, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Taşkın, Dargeçit İlçe Başkanı Nizamettin Vural katıldı.