Mardin Büyükşehir Belediyesi  "Sahipsiz ve Tehlike Arz Eden Hayvanlar Hakkında" yapılan basın açıklamasında, şu konulara değinildi.

BASIN AÇIKLAMASI

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak son dönemlerde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili alınacak önlemler kapsamında; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca yasak olan tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili denetimler belediye ekiplerimizce 7/24 esasına uygun olarak yapılacaktır.

Bu hayvanlardan sahiplenilmemiş olanlara kolluk kuvvetleri ve ilgili birimlerimiz el koyarak belediyemize ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine teslim edilerek rehabilitasyon işlemleri gerçekleştirilecektir.

Tehlike arz eden bu hayvanlara bakmaktan vazgeçen vatandaşımızın bu hayvanları sokağa bırakmak yerine belediyemize ait birimlerimize en geç 14.01.2022 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru talepleri aciliyetle karşılanacak olup gerekli işlemler yapılacaktır. Sahipli veya Sahipsiz olması farketmeksizin tehlike arz eden hayvanlarla ilgili denetimler sıklaştırılarak devam edecek, herhangi bir mağduriyete veya suistimale mahal vermeden tüm işlemler rutin olarak yapılacaktır.

Değerli Mardin halkı, hepimiz toplum içinde yaşadığımıza göre toplum içindeki her davranışımızdan toplumun tüm bireylerine karşı sorumluyuz. Bundan dolayı konuya hassasiyetle yaklaşmanızı önemle rica olunur.