Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Midyat Sivil Toplum Platformu bir basın açıklaması düzenleyerek darbe imalı bildiriye imza atan 104 amirale tepki gösterdi.

Bünyesinde 31 STK bulunduran Midyat STK Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında bildirinin ülke gündemini gereksizce meşgul etmekten ve düşman sevindirmekten başka işe yaramadığına dikkat çekildi.

Cuma namazının ardından Hacı Kasım Altunkaya Camisi avlusunda yapılan basın açıklamasına platform üyesi bazı STK temsilcileri katıldı.

Platform adına basın açıklamasını İbrahim Akar okudu. Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi.

“Bu hadsiz bildiri gündemi gereksiz meşgul etmekten başka bir işe yaramamıştır”

Konuşmasında emekli amirallerin hadsiz bir bildiriye imza attıklarını ve bunun asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Akar “TSK’yı asla temsil etmeyen 104 emekli amiralin haddini aşan bu bildiriyi yayınlaması ülke gündemini gereksizce meşgul etmiş ve düşman sevindirmekten başka bir işe yaramamıştır. Emekli amiraller ülkemizi tehdit eden unsurlara karşı tecrübeleriyle bu ülkeye hizmet etmeleri lazım gelirken, tam aksine ülkemizin aleyhine ittifak edip bir araya gelerek darbe imaları taşıyan bildiriler yayınlamaktadırlar. Son bir asırdır sürekli darbe ve muhtıralarla yıpratılmaya, yok edilmeye çalışılan fakat inayeti ilahiye ile muhafaza edilen bu ülkede amirallerin böyle bir bildiri yayınlaması asla kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

“Milletimiz her türlü vesayet girişimine kesin ve net bir şekilde cevap vermiştir”

Darbe heveslilerinin 15 Temmuz gerçeğini göz ardı ettiklerini hatırlatan Akar “Anlaşılan o ki, bu bildiriyi yayımlayanlar 15 Temmuzda darbecilerin yediği tokatı unutmuş bu necip milletin ittifak edip devletinin yanında duracağını düşünememiştir. Hiçbir şekilde darbeciler bu ülkede istiklalimizi yok edemeyecektir bunu herkes bilmelidir. Aziz milletimiz bayrağını ve toprağını canından çok sevmektedir. Her zaman devletinin bekası için devletinin yanında olmuştur. Her türlü vesayet girişimine kesin ve net bir şekilde cevap vermiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu tarz planlı ve art niyetli hareketlere karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek kararlı bir surette müteyakkız olmak, başta devletimizin bütün organları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla kenetlenmek ve hainane hal ve hareketlere asla geçit vermemek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.

Akar son olarak “Allah dirlik ve beraberliğimize zarar verecek hainlere fırsat vermesin. Bu millet ve memleketi her türlü ihanet ve şerlerden muhafaza eylesin.” şeklinde duada bulundu.