Artuklu Belediyesinden ibadethanelere destek

İlçede bakıma ve onarıma ihtiyacı olan Camilere tadilat desteği veren belediye, Artuklu İlçesi’ne bağlı  Yenikapı Mahallesi’nde bulunan Tatlıdede Cami olarak geçen halk arasında Şirindede Cami olarak da bilinen Cami’nin dış cephesini ilçenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniledi.

Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ortaklığında estetik görüntüsüne kavuşturulan Tatlıdede Cami, 1992 yılında betonarme bir yapı olarak ilçeye kazandırılmıştı.

Başkan Öztürk: “Sit alanımıza yakışır bir süliet oluşturduk”

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk konuyla ilgili olarak “ Kentsel sit alanı sınırlarımız içinde yer alan ve zaman içerisinde dış cephesi tahrip olan Tatlıdede Cami’mizin bu görüntüsü mevcut tarihi yapılarımızın içerisinde görsel bir kirlilik yaratıyordu.

Fen İşleri, İmar ve Şehircilik ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerimiz bu Camimizin yenilenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi için ortak bir çalışma yürüterek kolları sıvadı.

Korgir yapıların bütünlüğünü bozan Camimizin dış cephesini yöreye özgü taş malzemelerle kapladık. Alt kısımda yer alan taziye evine de aynı çalışmayı uyguladık.  Camimizin dış cephesini çevre aydınlatma ekipmanlarıyla aydınlattık. Bu görüntüyle Sit alanına uygun bir süliet oluşturuldu.

Ayrıca camimize 7 adet kamera desteği vererek kamera sistemi oluşturduk vecamimizin halılarını yeniledik.” Dedi.

Artuklu İbadethanelerinin Kıymetini Bilen Çalışmalar

Artuklu camilerinin ve kiliselerinin başka hiçbir yerde görülmeyecek güzellikte ve değerde olduğunu ifade eden Başkan Öztürk Artuklu ibadethanelerine yapılan hizmetlerden bahsederek “İbadethanelerimiz ilçemizin aynasıdır sloganından hareketle birçok çalışmaya imza attık. Bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla desteklediğimiz ibadethanelerimizin bahçelerine dinlenme alanları oluşturduk.  Cami ve kiliselerimize hijyen desteği vermenin yanı sıra düzenli olarak gül suyuyla yıkadık. Bahçelerine tente montajları yaptık. İhtiyaç ve eksikliklerini giderdik. Gerek yüzlerce hatta binlerce yıllık geçmişiyle gerekse güzelliğiyle Artuklu İbadethaneleri çok kıymetli. Biz de çalışmalarımızı bu kıymeti bilerek ve bu eşsiz mirasa sahip çıkarak yürütmeye gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz.