Şanlıurfa sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yaptığı yazılı açıklamada “Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları için vatandaşımızın başvuru yapmasına gerek kalmaksızın otomatik olarak yapılandırdık. Bu sigortalılarımızın GSS ana para borcunun tamamının 30 Nisan 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinmiştir.

Ayrıca, gelir testi için aranan bir aylık süreyi kaçırmış ve bugüne kadar da hiç gelir testi yaptırmamış vatandaşlar borcunu ödeyemeyecek durumda ise 31 Mart 2021’e kadar gelir testi için başvuru yapması durumunda, geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında çıkan kişilerin borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir. “dedi

BANKA KREDİSİ İLE EMEKLİLİK DEVAM EDİYOR...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı. SGK dan emekliliği hak edipte ödeme gücü olmayan vatandaşların anlaşmalı bankalardan kredi kullandırarak emekli olma imkânı sağlandı. 31 Mart 2021 tarihine kadar yapılandırma yapmış ve hak eden sigortalılarımıza banka kredisi kullanmaları için yazı vermeye devam ediyoruz.” dedi.