Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Görevimiz İlk Yardım” sloganı ile başlatılan “İlk Yardım Eğitimi Seferberliği” projesi kapsamımda, Midyat Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından kurs verilmeye başlandı.

İlk Yardım Eğitmeni Kübra Şaşmaz, Halk Eğitim Merkezi salonunda verilen kurla ilgili yaptığı açıklamada, “Gün içinde küçük veya büyük kazalarla karşılaşmamız mümkün. Düzenli aralıklar ile ilkyardımı eğitimi almak çok faydalı olacaktır. İlkyardım eğitimi ve iş güvenliği eğitimi ile çok sık karşı karşıya kalmışsınızdır. Bu eğitimler çoğu iş yerlerinin başlıca kriterleri arasında yer alıyor. Doğru müdahalelerde bulunabilmek için bu eğitimleri almanızda yarar vardır.” Dedi.

Bu konuda bilinçli hareket etmek hayat kurtardığını kaydeden Şaşmaz, “Etraftan duyma bilgilerle olay yerinde bulunan hastaya yardımda bulunamazsınız. Bu nedenle mutlaka bir ilk yardım eğitimi almanızda fayda vardır. İlk yardım eğitiminin asıl amacı hayati tehlikenin oluştuğu kaza anında, ani rahatsızlanma geçiren hastalarda sağlık görevlilerinin alana gelene kadarki süreçte hastanın veya kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemektir. Ayrıca, İş güvenliği sertifikası birçok iş yerinde zorunlu hale gelmiştir. Bu durumda iş alanlarında oluşabilecek kazaların önüne daha fazla geçilebiliyor. Kriz anında veya acil müdahale gerektirecek anlarda daha bilinçli ve eğitimli bir nesil yetiştirmek hedeflemektedirler. Bu bilgiler ile beklenmedik bir zamanda bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz.” Dedi.

Kursa kayıt yaptırmak isteyenler kimlik fotokopileri ile Halk Eğitim Merkezine kursuna başvurabileceklerini kaydeden Şaşmaz, kursa ilginin büyük olduğunu aktardı.

İlk yardım Kursuna katılan Zühal Bilgiç ise, “Ben burada ilk yardım çalışmalarını uygulamalı olarak öğreniyorum. Bence her evde en az bir kişinin ilk yardım eğitimi almış olması son derece önemlidir.” diye konuştu.

Selahattin Erol