Çayırlı Muhtarı Mahmut Çakmak ve ailesi tarafından Merhum  Zede e Hamo anısına  Midyat Devlet Hastanesine kütüphane yapıldı. 

Hastahane yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede “HASTANEMİZDE, HASTALARIMIZIN - HASTA YAKINLARIMIZIN ve PERSONELLERİMİZİN FAYDALANMASI İÇİN KÜTÜPHANE AÇILDI” denildi. 

Hastane yönetimi; “Kütüphanemiz, hasta ve hasta yakınlarının ve özellikle hasta refakatçilerinin hastanede geçen vakitlerini  verimli ve iyi değerlendirmeleri amacıyla kütüphane oluşturulmuştur. Okumayı seven vatandaşlar, kütüphanede çocuk kitaplarından romana, bilimsel eserlerden dini yayınlara kadar farklı türlerde yüzlerce esere rahat, sakin ve konforlu bir ortamda ulaşabilecek. Kütüphanemiz, hastanemizin yataklı servislerinin 3. katında açılmıştır.”

Kütüphane açılışına; Kaymakam Tekin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı Abdürrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Tekin Taş, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Mehmet Çelik, AK Parti Mardin İl Başkan Yardımcısı Vahap Alma, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Abdulvahap Arbağ, İlçe Teşkilat Başkanı Niyazi Akgül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kafnese Çayırlı Köyü Muhtarı Mahmut Çakmak ve hastane idarecileri ile davetliler katıldı.