Mardin’in Midyat ilçesinde karantinada olan infaz koruma memurunun 6 yaşındaki oğluna infaz koruma memurlarından doğum günü sürprizi yaptı.

Midyat M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, karantina uygulamasında olan infaz koruma memuru Halil Korkut’un 6 yaşındaki oğlu İbrahim Korkut için sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. İbrahim Korkut’un doğum günü olduğunu ve babasının görevinden dolayı yaklaşık bir aydır karantinada olmasından eve gidemeyeceğini öğrenen mesai arkadaşları, doğum günü pastası ve hediye alarak ailenin Bahçelievler Mahallesi’ndeki evine gitti.

Kapıda, Ceza İnfaz Kurumu ikinci Müdür Sibel Yakut ile İnfaz Koruma Başmemuru Fatma Akkurt’u gören İbrahim, annesi Fatma ve abisi Hamza Korkut, bir süre şaşkınlık yaşadı. Daha sonra pasta üzerindeki mumları söndüren İbrahim Korkut, telefonda babası ile görüştü. Babasının ne zaman geleceğini ve çok özlediğini söyledi. Doğum gününü kutlaması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Pastanın üzerindeki notu okuyan İbrahim Korkut, “yanında olmadığım için üzgünüm oğlum. Doğum günün kutlu olsun” Alkışlarla doğum günü pastasının mumlarını sündürerek pastasını kesti.

İbrahim Korkut, “bir aydan beri babam yok, Cezaevinde infaz koruma memuru. Bugün benim doğum günüm. Babam bana mesai arkadaşlarıyla bir sürpriz yaptı. Baba bana sürpriz yaptığın için san ve mesai arkadaşlarına çok teşekküre ederim” dedi.

Ceza İnfaz Kurumu ikinci Müdür Sibel Yakut, tüm dünyada ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de etkilerin görünen Kovid-19 salın hastalığıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde, Adalet Bakanlığı Cezaevleri Tevkifleri Genel Müdürlüğü bünyesinde alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar neticesinde ceza infaz kurumlarında çalışan tüm personelimiz öncelikle 15 gün yurtlarda izole bir şekilde kaldıktan sonra, daha sonraki 15 günde kurumlarındaki görevlerini dışarıdaki hayatlarıyla temaslarını keserek yerine getirmekte olduklarını kaydetti.

Yakut, “Daha sağlıklı ve mutlu yarınlarımız için bu zorlu süreçte, emeklerini esirgemeden fedakârca ve büyük özverilerle görevini yerine getiren tüm personelimize minnetle teşekkürü borç bilerek Midyat M Tipi Kaplı Ceza İnfaz Kurumu olarak biz kocaman bir aileyiz dedik. Ve bugün babası karantina nöbetinde olan küçük İbrahim’in 6’tıncı yaş gününde bizde buradayız dedik ve yalnız bırakmadık. Ona babasını getiremedik ama sürpriz doğum hediyesi ile birlikte bu güzel vakti onula paylaştık.” dedi.

İbrahim’in abisi Hamza Korkut ise, Çarşıya çıkamadıkları için doğum günü hediyesi alamadığını ancak kardeşine mektup yazdığını ifade ederek, “bugün kardeşimin doğum günü. Babam ve mesai arkadaşları bizleri unutmadıkları için hepsine teşekkür ederiz” direk kardeşine yazdığı mektubu okudu.

İnfaz Koruma Başmemuru Fatma Akkurt’ta, “bu zorlu süreçte bize düşen görev, tutuklu ve hükümlüleri Kovit 19 salgın hastalıktan korumaktı. Buda ailelerimizden uzak neredeyse Bir ay görmeyişimiz anlamında geliyordu. Bizde bize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalıştık. Bugün İbrahim için buradayız.” Dedi.

İbrahim Korkut, daha sonra babasıyla telefon görüştü.