Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Özcoşar, “öncelikle kardeş ülke Kuveyt’in değerli büyükelçisini şehrimizde ve üniversitemizde ağırladığımız için mutluyuz. İlk olarak geçtiğimiz günlerde vefat eden Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah için sayın büyükelçi nezdinde kardeş Kuveyt halkına taziyelerimi iletmek isterim. Ayrıca ülkenin yeni emiri Şeyh Nevaf Ahmed Cabir el Sabah’a da yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. İki kardeş ülke arasında çok derin ve köklü ilişkiler mevcut. Biz de MAÜ olarak üniversitemiz bünyesinde çeşitli dallarda Arapça programlarımızı sürdürmekteyiz. Bunlara ek olarak sağlık ve İslami finans alanlarında da benzer bir çalışma yapma düşüncemizi Sayın Büyükelçi ile değerlendireceğiz. Ayrıca mevcut Arapça programlarının daha da geliştirilmesi ve El Cezeri İslam Bilim Tarihi müzesi olarak faaliyete girmesini planladığımız Kasımiye Medersesi ile ilgili de ortak çalışmalar yapılması konusunu istişare edeceğiz” dedi.

Mardin'in kendisinde çok ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Büyükelçi Al-Zawawi de, " Mardin'in İslam dini ve kültüründe ve bölge tarihinde çok müstesna bir yeri var. O yüzden Mardin bölgemiz ve medeniyetimiz için çok önemli bir şehir. Bu ziyaretimizde sayın rektör ile ortak yapılabilecek çalışmalar konusunda bir görüşmemiz olacak. Misafirperverlikleri için kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim " diye konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in de katıldığı ziyaret sonrası, Rektör Özcoşar, Büyükelçi al Zawawi’ye ziyaret anısına bir plaketin yanı sıra, editörlüğünü yaptığı iki ciltlik Artuklular kitabını takdim etti.