Matiat Yüzme Havuzu Tedbirleri Alarak Faaliyete Başladı

Midyat’ın ilk 5 Yıldız Oteli Matiat Oteli, Olimpik Açık yüzme havuzu tüm tedbirleri alarak sezonu açtı.

Bölgenin gözde merkezlerden birisi olarak bilinen Matiat Otel Olimpik Açık Yüzme Havuzu; bakım, onarım ve boyama çalışmalarının ardından bu yaz yeniden hizmet vermeye başladı.

Matiat Otel Havuzlarından sorumlu Müdür Mehmet Aslan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında hizmet verdiklerini söyledi.

Aslan, “Havuz için gelenler önce ateş ölçer, dezenfekte edilerek havuza alınıyor. Havuzlarımız ayrıca tam otomatik robotlarla temizliği günlük olarak yapıyor. Matiat Oteli Olimpik Yüzme Havuzu, olimpik standartlarda, 140 cm yüksekliğinden başlayarak, 200 cm kadar yükselmekte, 25 metre genişliğinde, 50 metre uzunluğunda olan Havuz, yetişkinlere ve küçüklere yönelik Saat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında kullanıcılar havuzdan yararlanabiliyor. Olimpik Yüzme Havuzu su kalitesini belirleyen değerler elektronik sistemlerle ölçülüyor ve gerekli müdahaleler aynı sistemlerle yapılıyor. Sağlık ve güvenlik temelinde çalışmalarını sürdüren havuzda cankurtaranlar sürekli olarak görev yapıyor. Tesisin öncelikli Otel Müşterisi ve Otel dışından da kullanıma açık olarak hizmet veriyor. Yetişkin havuzun yanında çocuk havuzu ile beraber, yetişkin ve çocuklar için Aqua Park bulunuyor. ” Dedi.

Aslan ayrıca, Havuz başı kafede aparatif, sıcak, soğuk içecek ve yiyecek bulunduğunu, havuz başı düğün ve eğlence yapıldığını kaydetti.