Midyat Belediyesi, Covid-19 ile mücadelede kapsamında vatandaşların sağlıklı beslenmesinin yanında bağışıklık sistemlerini de güçlü tutacak besinler tüketmeleri ve bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla, Sağlıklı Beslenme Kursu açıldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat’ta sağlıklı bir toplum oluşması hedefiyle hayata geçirdiği halk sağlığını koruyucu hizmetlerine Sağlıklı Beslenme Kursunu da eklendi.

Midyat Belediyesi Zekiye Midyat Kadın ve Aile Merkezi (MİKAM)’da verilen Sağlıklı Beslenme Kursuna katılanlar, kilo kontrollerini düzenli olarak yaptırarak sağlıklı ve dengeli beslenmenin yöntemlerini öğreniyor. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 ay süren kursta, ev hanımlarına yönelik obezite başta olmak üzere bilinçsiz beslenmeye bağlı kronik rahatsızlıkların önlenmesi amacıyla da çalışmalar yapılıyor.”

Midyat Belediyesinin Sağlıklı Beslenme Kursunda eğitim veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak Şahin, diyetin sadece beslenmeyi düzenlemekle olmadığını, işin psikolojik boyutunun da önemli olduğunu kaydederek, şöyle konuştu. “hastalara sağlıklı beslenme tedavisi, sağlıklı pişirme teknikleri, beslenme bozuklukları, sindirim, hormonlar, beslenmemin sağlık üzerinde etkisi, standart yemek tarifleri gibi eğitimler veriyoruz. Kursumuz hanımlar tarafından büyük ilgi görüyor.” Dedi.

Kursa katılan, Nesrin Ekin’de, “Sağlıklı benlenmek için verilen kursa katılmaktan dolayı çok mutluyum. Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Meryem Fidan ise, “MİKAM'a gelen bir arkadaşla tanıştım ve böylelikle kursa katılmaya karar verdim. Kursa katılmaktan çok mutluyum. Emeği geçenlere ve hocam teşekkür ederim." dedi.