Midyat Belediyesi bünyesinde, Midyat Halk Eğitim Merkezi (HEM) iş birliği ile açılan ahşap boyama, filografi, seramik, amigurumi ve rölyef gibi çeşitli kurslar veriliyor.

Kursta 60 kursiyer bu kurslardan yararlanıyor.

Meslek öğrenen kadınlar, ayrıca ürettikleri tasarımları satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Midyat Belediyesi Zekiye Midyat Kadın ve Aile Merkezi sorumlusu Sevinç Korkmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin'in talimatıyla merkezin kısa sürede tamamlanmış olup hizmete girdiğini ve MİKAM’da  verilen kurların amacı kadınlarımızı evden çıkarıp sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Korkmaz şöyle konuştu: "Merkezimizde çeşitli çeşitli el sanatları kursları veriyoruz. Bunların arasında,  filografi, rölyef, amigurumi, kokulu taş, epeoksi kurslarıdır. Aynı zamanda psikolojik danışman uzmanımız var, bunun yanında sağlıklı beslenme ve hasta ve yaşlı bakım kurslarımız bulunuyor. Kapımız bütün kadınlara sonunda kadar açık. Burada her türlü faaliyette bulunabiliyorlar. Çok değişik kurslarımız var. Kurslarımızda sürekli yenilenme oluyor. Kurslarımızı Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yapıyoruz. Burada kursiyerlerle birlikte keyifli zamanlar geçiriyoruz. Terapi gibi bir yer.” şeklinde konuştu.

Kursiyer Ayşe Üstün’de, pano yapmayı öğrendiğini anlatarak, “Anahtarlıklar yaptık. Balonlarını yapıyorum. Silikonla yapıştırılacak. Duvara asılıp anahtarlık şeklinde kullanılabilecek. El sanatlarına bağlı tığ ve şiş örücülüğü kursu görüyorum. Bu kurslar bana ciddi anlamda bana çok iyi geldi. Hem öğreniyor hem de öğretiyoruz. Azda olsa buradan harçlığımız çıkıyor.” diye konuştu.


Esra Akçay isimli kursiyer ise, filografi yaptığını belirterek, “Çivi, tel, tahta, kumaş ile çalışıyoruz. Sonra tahta üzerine çiviler çakılıyor ve teller sarılıyor.” dedi. 

MİKAM Kurslarında yapılan çalışmalar; hediyelik olarak başta Midyat belediyesi olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlar tarafından satın alınarak hediyelik ve tanıtım amacıyla hediye veriliyor.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin

YouTube Kanalımıza Abone Olun Bizi Tekip Edin

facebook'ta bizi takip edebilirsiniz

twitter'da bizi takip edebilirsiniz