Coronavirus nedeniyle sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla Midyat Belediyesi Kent Konseyi ve iş insanları yardım çalışması başlattı. 150 TL’lik yardım fişi şeklinde yapılan yardımları aileler belirlenen marketlerden istedikleri şekilde alışverişlerini yapabilecekler.

Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili konuşan Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, özellikle  Corona virus nedeniyle işlerini kaybedenler, yevmiye ile çalışanlar  ve dışarı çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü yaşlılara  yardım edeceklerini söyledi.
 

Bedir, “ Midyat Belediyesi Kent Konseyi olarak  Coronavirus(Covid-19)  ülkemizin tamamına yayılması ile birlikte  birçok vatandaşımız mağdur duruma düşmüştür. Yevmiye ile çalışan elemanlara, 65  yaş üstü  vatandaşlarımıza ve şu anda evlerinden çıkamayan ve işini kaybetmiş insanlara ulaşıp bu yardımlarımızı  dağıtmaya çalışıyoruz. Bazı iş adamlarımız ve biz katkıda bulunarak yaklaşık 500-600 haneye 150’şer liralık fişler dağıtmayı düşündük ve iki üç gündür de dağıtmaya başladık. Bu şekilde elimizden geldiği kadar özellikle işini kaybetmiş ve yevmiye ile çalışan vatandaşlarımıza ulaşmaya ve yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Haber : Süleyman Tunç