Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Midyat ilçesinde, 10 bin metrekare üzerine yapılan yeşilliği, oturma, spor ve çocuk oyun alanlarıyla Midyat Kent Park’ın açılışı yapıldı.   

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca, Midyat ilçe merkezinde 10 bin metrekare üzerine yapılan Midyat Kent Parkı, ailelerin huzur içerisinde üzerinde oturabilecekleri 20 kamelya, çocuk oyun parkurları, spor yapabilecek alanlar, aletler, yürüyüş ve koşu yolu bulunmakta. Basketbol sahasının da mevcut olduğu kent parkı, ışıklandırma sistemiyle akşamları ilçeye güzel bir görünüm kazandırıyor.

Açılış programına, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Figen Altındağ, Genel Sekreter, Midyat Belediye Başkan Metin Kutlu, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı. “Yaşam İçin Çevreni Koru” pankartının asılı olduğu programda Gençlik Merkezi Müzik Grubu, bir konser verdi.

Eşbaşkan Altındağ, yaptığı konuşmada, yoğun programından dolayı açılış programına katılamayan Eşbaşkan Ahmet Türk’ün selamlarını getirdiğini belirtti. Midyat Kent Parkının açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini belirten Altındağ,  “Yeşil alanlarımızı çoğaltmak, halkımızın için önceliklerimiz arasındadır. Halkımızın, kadın ve çocuk en iyi şekilde hizmet alması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Oluşturduğumuz bu alanların bakım ve onarımı güvenliği bizim için önemli. Midyat Belediyesi'nin bu konuda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Midyat Kent Parkı halkımıza hayırlı olsun” dedi.  

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ise, böyle bir parkın Midyat halkına kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz da, park hakkında şu bilgileri verdi: “4 ay gibi kısa sürede 10 bin metrekare alan üzerinde Midyat Kent Park inşa ederek bitirdik. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, süs havuzları, basketbol sahası olmak üzere birçok aktivite yapabilecek durumdadır. Midyalılara hayırlı olsun”  

Konuşmaların ardından Altındağ ve beraberindekiler Midyat Kent Parkı gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eşbaşkan Altındağ, daha sonra parktaki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.