Midyat’ın çehresi değiştiren Başkan!

Göreve geldiği bir buçuk yıllık süre zarfında Midyat’ta yaptığı çalışmalarıyla vatandaşların takdirini kazandı.
Midyat Belediye Başkanı inşaat mühendisi Veysi Şahin’den söz ediyorum:
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, oyların yüzde 57.93' üne denk gelen 27 bin 111 oy alarak, rekor bir farkla belediye başkanı seçilmesinin akabinde, yaptığı çalışmalarla örnek belediyecilik anlayışıyla vatandaşların takdirini kazanıyor.
Başkanın kıskandıran çalışmaları, çevre il ve ilçelerde bile kendindesin söz ettiriyor.
Bu anlamda belediye başkanı Şahin; ilçede imar revizyonu, asfalt, kaldırım, yeşil alan, spor kompleksi hizmetleriyle, yapılmasını sağladıkları doğal gaz, elektrik ve internet altyapı çalışmalarıyla Midyat’ın çehresini değiştirmeye çalışıyor.
Modern şehircilik hizmetleriyle buluşturduğu ilçemizi, her mahallenin eksiklerini tamamlayarak devam ediyor.
Türk, Kürt, Süryani, Müslüman, Hristiyan, Ezidi demeden, kırsal mahallere ve merkez dâhil 72 Mahalleye ayrım yapmadan, imkânları ölçüsünde çalışmalarını zorlayarak yürütüyor.
Bahçelievler Mahallesinde 7’den 70’e, kültür, sanat ve spor etkinliklerinin yapabileceği çok amaçlı modern spor kompleksini ilçemize kazandırdı.
Büyük bir bölümü tamamlanarak bitme aşmasına gelindi.
Akçakaya, Işıklar ve Ulucami mahallelerinde, sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları ile nice hizmetler, eserler yaptı. Yapmaya devam ediyor.
Yaptığı hizmetlerle, adeta mahallelerimizin gecekondu çehresini değiştiriyor ve değiştirmeyi sürdürüyor.
Kiralık durumda olan ve ilçe merkezinde bulunan yıkık dökük hizmet binasından kurtararak, kendi öz kaynaklarıyla yapılan Modern Belediye Hizmet Kampüsünü hizmete soktu.
Belediye Hizmet Kampüsünde, belediye personelin sağlıklı, ferah bir ortamda; yemek salonu, iş makine parkuru, fidan üretim merkezi, hayvan barınağı, akaryakıt istasyonu, iş atölye ve idari binasını hemen hizmet vermeye başladı.
Başkan Şahin çalışmaları sosyal paylaşım sitelerinde de yüzlerce beğeni ve yorum alıyor.
Adına açılan sosyal paylaşım sayfalarında, çalışmalardan memnuniyet duyan Midyat halkı tarafından kendisine takdir ve teşekkür mesajları yağıyor.
Başkan Şahin, aynı zamanda tüm çalışmaları yerinde inceliyor ve titizlikle bütün işleri takip ediyor. Hafta içi, hafta sonu, bayram, taziye demeden çalışmaları yerinde takip ediyor.
Pandemi ve salgın hastalığa rağmen, her fırsatta Midyat halkı ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinliyor.
Yapılan her çalışmanın ardından halka verdiği sözleri daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Midyat Belediyesi ana bina giriş katında hizmet vermeye başlayan Beyaz Masa birimine vatandaşlar, dilerse 444 56 28 nolu telefonu arayarak, WhatsApp uygulamasından mesaj göndererek veya bizzat başvuruda bulunarak, öneri, talep ve şikâyetlerini iletebiliyor.
İletilen talepler ise ilgili birimler tarafından hızlı bir şekilde değerlendirilip sonuçlandırılıyor.
Ayrıca kişisel ve resmi sosyal medya hesaplarından gelen talepleri inceliyor. Çözüm için Belediyenin ilgili birimlerine talimat veriyor.
Midyat’ı mutlu insanların yaşadığı, çağdaş ve huzurlu bir kent yapmaya çalışıyor.
Projeleri yerine getirmek için yoğun bir tempoda çalışmayı sürdürüyor.
Örnek projeleri bir bir yerine getirme sözünü gerçekleştiriyor.
Mali disiplin ve harcamalarına dikkat ediyor. Gelen ve giden her kuruşun hesabı yapılıyor.
Karayolları bakım evi, Estel Yenimahalle’de yer alan askeri lojman ve askeri gazino yerinin belediyeye devri için gerekli girişimleri Bakanlık düzeyinde sürdürüyor.
Hız kazandırdığı Tarihi Dönüşüm Projesi için Kültür Bakanlığı’ndan gerekli ödeneğin çıkartılması için yoğun çaba sarf ediyor. Belediye Başkanımıza,
Hazreti Muhammed (S.A.V.) efendimizin "Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir"
sözü yaptığı bütün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla esen ve mutlu kalın…