MARDİN - Midyat ilçe Kaymakamlığı öncülüğünde, Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı yapılıyor.

Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bağımlılık ile mücadele kararları doğrultusunda, Halk Eğitim Merkezi (HEM) konferans salonunda "Ben olsaydım" temasıyla bağımlılık ile mücadele çalıştayı düzenliyor.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ramazan Ali Güneş, çalıştayın çok önemli olduğunu dile getirerek, 2 gün sürecek çalışmalardan verimli sonuçlar elde edileceğini ifade etti.

Güneş, Uyuşturucu maddelerin yanında son zamanlarda onlar kadar zararlı olan teknoloji ve İnternet bağımlılığın arttığına dikkati çekerek, bağımlılık süreci ve türevleri hakkında slaytlar eşliğinde bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi.

Güneş, bağımlılık, kısır döngüye girdiğinden dolayı bir hastalık olarak değerlendirilebileceğinin söyledi.

Güneş, “Bir defa dahi kullanım döngüsüne girdikten sonra, tekrarlanan kullanımlar meydan geldikten sonra kronik bir hastalık oluyor ve kişinin kontrolü maalesef kalkıyor. Bağımlılık kişinin beden ve ruh sağlığını aile yaşantısını etkileyecek düzeyde bağımlılık yapıcı madde alma isteğini durduramaması belirli bir ömür boyu süren bir hastalık olduğunu söyledi.

Yapılan sunumun ardından, çalıştay kapsamında, interaktif grup çalışması yapılması için katılacak, kurum ve kuruluşlar çalışmalarına başladı.

Toplantıya, Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Tomruk ve çok sayıda davetli katıldı.