Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetini sürdüren Midyat Girişimci Kadınlar Derneği (MİGKAD)  ilçede maddi durumu iyi olmayan 50 öğrenciye giyecek yardımında bulundu.

Midyat Girişimci Kadınlar Derneği (MİGKAD) Başkanı Vatfa Kutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, kendi aralarında topladıkları yardımlarla İlk ve Ortaokullarda eğitim gören yetim ve öksüz 50 öğrenciyi giydirdiklerini söyledi.

MİGKAD Başkanı Vatfa Kutlu yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz ki son iki yıldır devam eden Pandeminden dolayı çalışmalarımıza yer yer ara vermek zorunda kaldık. Ama yeni yılda yardıma muhtaç çocukları unutmayıp, bu kış ayında ilçemizde bulunan yetim ve öksüz çocuklara giyim yardımında bulunduk. MİGKAD üyelerimiz tarafından özenle giyindirdiğimiz öğrenciler arasında Süryani, Ezidi, Suriyeli çocuklar vardı. İnşallah hayata geçireceğimiz daha birçok güzel projeyle bir araya gelerek ve daha güzel yarınlar için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bize bu konuda desteğini esirgemeyen, okul idareci, öğretmen ve dernek üyelerimiz olan, ikinci başkanı Nalan Arıkan, Nilgün Savcı, Nebahat Güneştan, Muazzez Güven, Fatoş Mete, Feryal Onur Akkurt, Tuğba Demir, Zeyneb Aslan, Süheyla Demirdağ, Nurhan Demirdağ, Mence Gümüş, Nazan Şendur, Menice Güven, Şimal Güven, Emel Kutlu, Ruhiye Kutlu, Zehra Nas, Hayriye Günay, Ferah Yıldırım, Reyya Kutlu, Serap Yavuz’a katkı ve emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” Diye konuştu.

  

Dernek gönüllülerince belirlenen okullarda eğitim gören öğrencilere kışlık mont ve ayakkabılar hediye edildi, hediyelerini alan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.