1977 yılında Suriye’nin Kamışlı Şehrinde doğan, evli ve 3 çocuk annesi Rifha Hasan, mikro kredi ile hayatı değişti.

Suriye’de kuaför salonu işleterek geçimini sağlayan Rifha, Suriye’de yaşanan iç savaş dolayı Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı.

Mardin’in Midyat ilçesine yerleşen Rifha ailesine maddi destek sağlamak amacıyla mikro krediyle desteği ilen kendine küçük bir kuaför salona açarak hayata tutunmayı sürdürüyor.

Midyat Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile kurulan “Midyat Belediyesi Abdülkadir Aksu Mikrofinans Şubesi” ne başvuran Rifha, Midyat Belediyesi Abdülkadir Aksu Mikrofinans Şubesi yöneticisi Büşra Akıncı’nın Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Mikrokredi alabileceğini öğrendi.

Rıfha, 2019 yılında Bin TL tutarında mikro kredi almak için başvuru yaparak yönlendirmesi ile hayali olan mesleğini geliştirdi. Almış olduğu Bin TL mikro kredi ile kuaför salonunu açarak iş hayatına atıldı.

İşlerini genişleterek aldığı her yıl aldığı mikrokredi artırarak almayı başaran Rıfha, 2020 yılında almış olduğu 5 Bin TL. Temel kredi 5 Bin TL. Girişimci kredisi olmak üzere toplam 10 Bin TL. mikrokredi alarak kuaför salonunun genişleterek alanında yeni bir iş kolu ekleyerek gelinlik, abiye ve nişan elbiseleri satışına da başladı.

Ailesine büyük destek sağlayan Rıfha ayrıca, 16 yaşındaki kızı okul mesai saatleri dışında annesine kuaför salonunda dükkânında yardımcı oluyor.

Rıfha Hasan, şimdilik çevresinde Suriye’den göç etmek zorunda kalan arkadaşlarına mikrokredi almalarına sağlayarak iş kurmalarını öncülük ediyor.

Selahaattin Erol