Gerek insani yardım çalışmalarında gerek basında sık sık gördüğümüz Mardin Umut Kervanı, insani yardım çalışmalarının yanında ara ara farklı çağrılarda bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih AKMAN, “Kovid-19 hastalığı milletimiz başta olmak üzere tüm insanlık için büyük bir imtihana dönüşmüş durumdadır. Sağlıktan, ekonomiye, sosyal hayattan eğitime kadar hemen hemen her alanda insanlığı eşi benzeri az görülen bir girdapla karşı karşıya bırakmış. Bir açıdan bu bir beladır. Bir açıdan hastalıktır; fakat en nihayetinde ise bu virüs sebebiyle bir sınamadır. Bu virüsle sınanıyoruz, hastalıkla, açlıkla, yoklukla, yoksullukla, yalnızlıkla sınanıyoruz. Herkes için zor bir süreçtir ve maalesef bu zor süreç sürmeye devam ediyor. Bu virüs rehavet, ihmal, işgüzarlık, sorumsuzluk kabul etmiyor. Herkesin en başta hijyene, sosyal mesafeye ve maskeye dikkat etmesi elzemdir. Bu hususta uzmanlara kulak vermek ve bu hastalıktan kurtuluş için kurallara uymak şarttır. Bu vesileyle birincisi tüm halkımızı rehavetten sıyrılmaya, bu kurallara uymada hassasiyete ve duyarlılığa çağırıyoruz.

İkincisi Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhissalatu vesselam’in “hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz” hadis-i şerifine binaen tüm halkımızı sadakayı artırmaya, iyiliklerini çoğaltmaya, yetim ve muhtaçların ihtiyaçlarını gidermeye ve hastalığın bitmesi ve tüm belaların def’i niyetiyle kurbanlar, adaklar kesmeye çağırıyoruz.

Üçüncüsü, yine Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhissalatu vesselam’ın “yeryüzündekilere merhamet edin ki gökyüzündekiler de size merhamet etsin” hadis-i şerifine binaen, eşe, dosta, akrabaya, konu komşuya hatta sadece insanlara değil ehli-vahşi olan,  evcil olan, sokakta, dağda bayırda olan tüm hayvanlara merhamet etmeye çağırıyoruz.”dedi.

Akman, son olarak “hastalığa karşı yardımlaşma, dayanışma, iyilikleri çoğaltma, sadakaları artırma, kurbanlar kesme çağrımıza icabet edecek olan hayırseverlerimize de şimdiden teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.