Mardin Midyatlı hemşerimiz Zeynep ÖZKAN, Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı olarak atandı.

Midyatlı hem şehrimiz ve Mardinli Ünlü Dermatoloji Uzmanı Dr.Nihat Özkan’ın kızı aynı zamanda, Dünyanın en değerli bankaları arasında yer alan ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın, yönetici terfilerine iki Türk isim den biri olan Gökhan Özkan kız kardeşidir.

Zeynep ÖZKAN, ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunudur.  ODTÜ Avrupa Çalışmalarında yüksek lisansı bulunan ÖZKAN, 2011 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığında görev yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede Fransızca bilen ÖZKAN, 2017 yılında, merkezi Paris/Fransa’da bulunan OECD’de çalışmıştır. Aynı zamanda, Türkiye’de gıda kaybı ve israfını önlemek için, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile yürütülen Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyasının hazırlıklarını koordine edebilmek için FAO’da Ulusal Proje Koordinatörü görevini üstlenmiş ve lansman sonrası Bakanlığa geri dönmüştür. Halen Gıdanı Koru Kampanyasının Koordinatörlüğünü devam ettirmektedir.

Google News