İnsani yardım çalışmalarına hemen hemen her hafta bir yenisini ekleyen Mardin Umut Kervanı bu sefer muhtaçlara ve esnafa onlu paketler halinde maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı başkanı Fatih AKMAN,

“Allah’a çok şükür yeni bir çalışmayı icra etmek üzere bir araya geldik.

Mardin Umut Kervanı olarak Rabbimizin İnşirah suresinde ferman buyurduğu “bir işi bitirince bir diğer işe başla” ayetini kendimize şiar edinmek suretiyle bir çalışmayı bitirince yeni bir çalışmaya başlamanın heyecanına giriyoruz. Zira iyi biliyoruz ki; yetimler, muhtaçlar, mağdurlar ve mülteciler her ay insani yardım sahasında çalışanların yolunu gözlüyorlar. Bundan dolayı üyelerimiz, gönüllülerimiz, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, hayırseverlerimiz bir çalışma biter bitmez diğer bir çalışmaya başlıyorlar.

Bu minvalde uzayan pandemi dönemine dikkat çekmek, maske takmak başta olmak üzere kurallarla ilgili farkındalık oluşturmak için hayırseverlerimizin destekleriyle muhtaçlara ve esnafa maske dağıtmaya karar verdik. Bu gün itibariyle hayırseverlerimizin bize ulaştırdığı 5 bin maske muhtaçlara ve esnafa ulaştırmak üzere sahaya indik. Artuklu merkezdeki yüzlerce muhtaca ve esnafa maske dağıtımımızı tamamladık. Artuklu Ortaköy, Nusaybin ve Yeşilli temsilciliklerimizin de dağıtımını gerçekleştirmeleri için toplamda 3 bin adet maskeyi kendilerine teslim ettik.”

Hayırseverlere teşekkür ediyoruz.

“Allah’ın izniyle ikinci etap maskelerimiz gelirse toplamda 10 bin adet maske dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Rabbim katkı sunan hayırseverlerimizden razı olsun diyoruz.”

Pandemi kurallarına uyalım

“Halkımıza bir daha çağrıda bulunuyoruz, tekrar pandemi bitmedi, tehlike devam ediyor, sosyal mesafeye dikkat edelim, maske takalım ve hijyene ve temizliği esas alalım.”

Pandeminin bitmesi için dua ve sadakayı artıralım

Akman son olarak, “Bu arada “hastalarınızı sadaka vermek suretiyle tedavi ediniz” hadisi gereği bu hastalığın aramızdan ayrılması için dua edelim, sadakalarımızı artıralım”, diyerek sözlerini bitirdi.