TKDK, Tanıtım Faaliyetlerine Aralıksız Devam Ediyor

TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü ve Kızıltepe Ticaret Borsası işbirliği ile Hububat Ticaret Merkezinde düzenlenen IPARD II Bilgilendirme Toplantısı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
 

Toplantıya, TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik ve TKDK Uzman personelleri, Kızıltepe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, borsa üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, IPARD Programı kapsamında Mardin’e kazandırılan yatırımlara değindi. IPARD II ile yeni fırsatların ve yüksek hibe miktarlarının ortaya çıktığını kaydeden Çelik “ Yakın zamanda çıkılacak olan 3. çağrı ilanı ile yeni bir proje alım döneminin başlayacağını ve IPARD-II ile kırsal kalkınma adına yapılan yatırımların artarak ve çeşitlenerek süreceğini” ifade etti. Ayrıca, Kızıltepe’nin Mardin ilinin yatırım potansiyeli en yüksek ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Çelik, ”Kızıltepe ilçemizden IPARD II programının ilk çağrısı da dâhil olmak üzere toplam 44 yatırımcımızla sözleşme imzaladık. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 47 milyon TL iken, toplam hibe tutarı 20 milyon TL olup, şimdiye kadar yatırımını bitiren 42 yatırımcımıza toplamda yaklaşık 17 milyon TL ödenmiştir. Bundan sonraki süreçte de ilimizin IPARD-II fonlarından ziyadesiyle yararlanması için bütün yatırımcılarımızı, özellikle de Kızıltepeli yatırımcılarımızı proje hazırlamaya davet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü Uzmanı Nursel Buğday ise, IPARD II programı kapsamında desteklenen sektörler ile 3. çağrı ilanı hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından soru-cevap kısmına geçildi ve katılımcılardan gelen sorular İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından yanıtlandı.