Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir yaptığı yazılı basın açıklamasında; şu konulara yer verildi.

T.C. MİDYAT KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI KAMUOYU AÇIKLAMASI

“23.04.2021 Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında 2019 yılında gerçekleştirilen 1. Olağan Midyat Kent Konseyi Seçimlerine ilişkin seçimlerin iptal edildiği ve usulsüzlük yapıldığı haberleriyle ilgili Midyat halkının doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 04.12.2019 tarihinde gerçekleştirilen 1. Olağan Midyat Kent Konseyi seçimleri, Genel Kurulca seçim günü seçilen 3 kişilik Divan Kurulu’nun 26313 sayılı ve Resmî Gazetede yayımlanan Kent Konseyi Yönetmeliği çerçevesinde tatbik ettiği usul ve esaslar çerçevesinde usule uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Genel Kurula katılım gösteren 135 kişinin kullandığı oylar neticesinde resmi seçim tutanağında da belirtilen ve en çok oyu alan Başkanımız Zeyni Bedir T.C. Midyat Kent Konseyi Başkanlığına seçilmiştir. Seçimin gerçekleştirilmesinden hemen önce tüm adayların da katılımı ve imzası ile "en çok oyu alan adayın ilk turda seçimi kazanmış sayılacağına" dair tutanak ile seçimlerin ilk turda en çok oy alan aday tarafından kazanacağına dair karar alınmıştır.

Bu nedenle, tüm katılımcıların seçimin usul ve kanuna uygun olduğunu bilmesine rağmen, başvuru yapan rakip aday kendi imzaladığı tutanağı göz ardı ederek, seçimleri kaybetmiş olmanın getirdiği haset ve kıskançlık nedeniyle ilgili başvuruyu yapmıştır. Her ne kadar bazı basın ve sosyal medya hesaplarında seçimlerin usulsüz olduğu ve iptal edildiği iddia edilse de seçimlerin iptal edildiği ve kanuna aykırı olduğuna dair kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur. Bu sebeple, konuya ilişkin yapılan aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Son olarak, ilgili yargı sürecini titizlikle takip eden T.C. Midyat Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”