Mardin’in Midyat ilçesinde Gülistan Derneği tarafından, “Gençliğin İslam İle Dirilişi” Konulu Konferans düzenlendi.

Fen Lise ’sinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu İlahiyatçı İhsan Şenocak, "İslam'ı camilerden sokaklara taşımak gerekir" dedi.

Midyat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (Gülistan) Derneği tarafından, “Sadece İslam Her Yerde İslam” etkinliği çerçevesinde “Gençliğin İslam İle Dirilişi” Konulu Konferans düzenledi.

Konferans, Kari Hasan Şimşek tarafından kuran kerim tilaveti okumasıyla başladı. Kur’an tilavetinin ardından Gülistan Derneği yöneticilerinden Ömer Alan, kısa bir selamlama ve açılış konuşması yaparak derneğin faaliyetlerini anlattı.

Daha sonra, kürsüye gelen İlahiyatçı İhsan Şenocak, İslam'ın sadece camilerde değil, İslam'ın hayatın her alanında olması gerektiğini söyledi.

Şenocak, “İslam’ın camilere ve evlere tıkanıp kalmaması gerekir. Sokaklarda gündem olması gerekir. Günlük hayatımıza etki etmesi ve Müslümanların özüne dönmesi gerekir.” dedi.

Şenocak, konuşmasının devamında sahabe-i kiramın hayatından örnekler vererek, onların örnek alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yusuf Erol / Midyat Gündem