Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğinde, tarihi Mardin’de bulunan eski çarşıların yenilenmesi ve yeniden ayağa kaldırılması çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla dinlerin, dillerin ve kültürlerin buluştuğu şehir Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistler için yeni destinasyonlar ortaya çıkacak. Turistler zamanlarını daha çok merkezde geçirme imkanı bulacak ve şehrin ekonomisine büyük katkı sağlanacak.   

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vali Mustafa Yaman, Alt Çarşıda bulunan yıkık ve kullanılmaz durumdaki eski yapı dükkan ve sokaklarda yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yapılan yenileme çalışmalarının bitmesiyle tarihi Mardin’in çehresinde değişim meydana geldiğini belirten Yaman, “Tarihi Mardin’in tarihi çarşılarında yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yenileme çalışmalarını bitirdiğimiz çarşılar, yeni çehrelerine kavuştu. Buralar vatandaşlarımız ve gelen misafirlerimiz için yeni cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Şehrimizde yeni destinasyonlar artıkça gelen misafirlerin zamanlarını daha çok Mardin’de geçirmelerini sağlıyoruz. Bunun da şehre büyük katkısı oluyor” dedi.