‘5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’ açıldı

19-22 Nisan tarihlerinde Movapark Mardin Fuar alanında açık kalacak ‘5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’ kapılarını açtı.


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başka Vekili Mustafa Yaman, açılışta yaptığı konuşmada, Mardin’in ülkede tarımı en iyi şekilde yapan şehirlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.


Yaman, “Mardin tarım alanında ki gelişmeleri en iyi takip eden kaliteli tarım yapan illerimizden bir tanesidir. Bundan dolayı ulusal ve uluslararası arenada bu alanda ki gelişmeleri takip ediyor ve fuarların şehrimizde yapılmasını sağlıyoruz. Biz, tarım ve sanayi ile uğraşan vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Un başta olmak üzere diğer alanlarda da sıkıntılı dönemlerde bile birinci olmamız takdire şayandır. Mardin artık büyük bir şehir ve büyük şehrin formatında gelişiyor. İnşallah Mardin bölgenin merkezi haline gelecek.” dedi.

“Otellerimizde yer kalmadı”
Turist bakımından şehrin bu sene iyi bir çıta yakaladığını ve bunu yılın geneline yayacaklarını söyleyen Yaman, “Bu sene şehrimizde yüzde 300’ün üzerinde bir artış var. Artık otellerimiz de yer kalmadı. Tarım ve sanayi ile uğraşan iş adamlarımızın turizm sektörü ile uğraşmalarını istiyoruz. Çevrede ki bütün önemli toplantılar da artık burada yapılıyor. Önümüzde ki günler de 300’e yakın akademisyen katılacağı bir tarih sempozyumu yapılacak. Bir sürü organizasyonlar yapıyoruz. Bu büyük organizasyonları sırf esnaf ve turizmcilerin önünü açmak için yapıyoruz.”

“Her alanda biz varız”
Yaman, “Belediyecilik sadece yol yapmak değil. Sadece alt yapı yapmak de değil. Kültürel ve şehrin sosyal gelişimi gibi benzer görevler daha fazla. Büyükşehir belediyesi olarak da bunu sağlıyor ve bunu yapıyoruz. Burada büyükşehir belediyemizin bir gelir beklentisi yok. Tüm amacımız şehrimizde ki sanayici, esnaf ve yatırımcımızın para kazanması. Bütün bu çalışmaları bunun için yapıyoruz. Bu aynı zamanda yatırımlarında kalitesinin yükselmesine sebep oluyor. Böylelikle hem sosyal hem de ekonomik kalkınma oluyor.”
Konuşmaların ardından, 5. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı yapıldı. Yaman ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek, firma sahiplerine başarılar diledi.