5.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 19 Nisan’da Açılıyor

 5.Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı, 19 Nisan’da kapılarını ziyaretçilere açacak.

Zümrüt Fuarcılık ev sahipliğinde Movapark Mardin Fuar alanında 5’inci kez düzenlenecek olan Ortadoğu’nun en iyi tarım fuarından biri olan Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı için geri sayım başladı. Tarım sektörünün ve Ortadoğu’nun önemli buluşma noktalarından biri olan MAGROTEX 2018 Uluslararası 5. Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı 19-22 Nisan 2018 tarihinde Movapark Alışveriş Merkezi Mardin Fuar alanında düzenlenecek.

Fuarda Tarım Gıda ve hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan firmaların her türlü inovasyon ve ARGE bazında ekipman ve ürünleri sergilenecektir. Tohum, Gübre, Bitki Besleme, Sulama Sistemleri, Mekanizasyon, Traktör, Hayvancılık, Yem, Gıda, Un, Bulgur, Makarna, Gıda Makinaları gibi ürünler Fuarda yer alacak.

Ekonomi Bakanlığı ve Güney Anadolu İhracatçılar Birliği destekleriyle tüm dünyaya ticari ateşelikleri kanalıyla firmalara fuarın duyurusu ve çağrısı yapılacağını belirten Zümrüt Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, bölge sanayisinde üretilen un, irmik, yem, makarna, bulgur gibi ürünlerin yurtdışındaki elçilikler aracılığıyla yabancı tüccarlara bu fuarda sergileneceği duyurulacağını söyledi.

Mardin Fuarını Dünya tanıyacak

Mardin Valiliği, Kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil toplum kuruluşlarının 4 yıllık özverili çalışmasıyla Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı uluslararası bir nitelik kazandığını ve Türkiye’de tanınan bir fuar haline geldiğini söyleyen Ünal, Mardin fuarını dünyanın tanıyacağını kaydetti.

Yurtdışında fuarın tanıtımı içinde ayrıca lansman düzenleyeceğini dile getiren Ünal, “Mardin fuarının daha verimli olması için teknik, bilimsel ve ARGE nitelikli çalışmalar yapıyoruz. Fuarın bölge ekonomisine ve sanayicisine daha çok yarar sağlaması için sektörel STK’larla çalışmalarımız sürüyor. Orta Doğu, Körfez, Afrika ve Avrupa iş konseyleriyle çeşitli çalışmalar yapacağız. Fuarın yurtdışında tanıtımı için tanıtım ekibi göndereceğiz. Mardin fuarını yurtdışında tanıtımı içinde ayrıca lansman yapacağız. Lübnan’a, Suudi Arabistan’a, Irak’a, Gürcistan’a, İran’a, Almanya’ya ve Rusya’ya fuar tanıtım ekibi göndereceğiz. Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kızıltepe Ticaret Borsası, Mardin Sanayi Odası, Kızıltepe Ticaret Sanayi Odası, Nusaybin Ticaret Sanayi Odası, Nusaybin Ticaret Borsası, Dicle Un Sanayiciler Derneği, Bulgurcular Derneği, Kızıltepe Zahireciler Derneği, Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisler Odası, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve sektör ile ilgili STK’larla toplantılar yapıldı. Fuarın yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı ile ilgili çeşitli görüş alışverişi gerçekleşti ve yol haritaları belirlendi.” dedi.

“Fuarlar bir şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlıyor.”

Fuarın düzenlendiği bölgenin ve şehrin ekonomisine değer kattığının altını çizen Ünal, “Mardin’e fuar kültürünü kazandırdık. Mardin’de ilk fuarı biz düzenledik. Mardin kültürüne fuarcılığı getirdik. Mardin’e ve Mardinlilerin müteşebbis ruhuna inandık. Bu ruh tarımda, sanayide, yapıda, eğitimde, turizmde ve birçok alanda etkinliği başarılı kılar. Fuarlar düzenlendiği bölgenin ve şehrin algısını

yükseltmekte ve ekonomisine değer katmaktadır. Biz Mardin’de düzenlediğimiz fuarla ekonomik bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Orta Doğunun koordinasyon ve cazibe merkezi olmaya aday en güçlü illerimizden biri olan Mardin’de tarım ve sanayi üretimi yapan üreticilerimizi yeni üretim metotlarıyla tanıştırmak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu makine ve aparatları bilgi ile hizmetleri sergilemeye yönelik bu fuarımızın Uluslararası arenada daha başarılı olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“Fuarlarımızda en büyük desteği Vali Mustafa Yaman’dan gördük”

Mardin’de 5’incisini düzenleyecekleri fuarın gerçekleşmesinde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın katkısının yüksek olduğunu aktaran Ünal, “Fuarın bu yıl 5. Kez Mardin’de düzenleyeceğiz. Daha öncede fuarlar düzenledik ancak hiçbirinde son 2 fuarda Sayın Valimiz Mustafa Yaman’ın bize sunduğu destek kadar yüksek bir destek görmedik. Vali bey şehir ekonomisini canlandırmak ve şehir üzerinde oluşan algıyı yıkmak için kendi kurumlarının imkanları çerçevesinde farklı çalışmalar yaptığı gibi dışardan gelen farkındalık yaratan fuar vb. etkinliklere de açık. Fuar gibi etkinliklerin şehirde düzenlenmesi için Sayın Valimizin büyük destekleri oluyor. Fuarımızın Uluslararası isim almasında bizden hiçbir desteğini ve katkısını esirgemeyen Mardin Valimiz Mustafa Yaman’a teşekkür ediyoruz. Sayın Valimize Mardin adına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fuara yurtiçinden 100 bin, yurtdışından da binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini belirten Ünal, son olarak yurtiçinde ve yurtdışından yaklaşık 200 firmanın katılım sağlayacağını fuara gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet yürüten ulusal ve uluslararası tüm firmaları davet ettiklerini sözlerine ekledi.